9. kolo
01.10.2022 16:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Southamptonu (© AFP)

Everton zvládl lépe druhou půli, venku tak skolil Southampton

Southamptonu se sice zdařilo po dvouzápasovém půstu skórovat, ujal se vedení, o to ale záhy přišel, během krátké chvíle inkasoval dvakrát a jednobrankové manko následně nedohnal. Tři trefy se vešly do rozmezí pěti minut, před ani po tomto období se jinak skóre směrem kupředu nehnulo. Everton mimochodem protáhl sérii neporazitelnosti v Premier League na číslo šest.

Do první vážnější možnosti se propracovali domácí, k Adamsovi totiž přistoupil pozdě stoper Tarkowski, takže southamptonský útočník zakončil, nicméně střelecký úhel mu dobře zmenšil vyběhnuvší brankář Pickford. Everton byl v rámci prvního dějství nejblíže vstřelené brance ve 39. minutě, Maupay hlavičkoval z bezprostřední blízkosti, nicméně gólman Bazunu se stihnul přesunout na správné místo, takže jeho protivník mu v podstatě posílal míč přímo do rukavic.

Krátce po přestávce přišla na řadu první změna skóre. Juan Larios pronikl středem hřiště, poté předkládal přihrávku doleva na Adamse, jenž na hranici šestnáctky pobídnul Ariba, a ten svou levačkou propálil Pickforda. Jenže radost The Saints nevydržela moc dlouho, a to konkrétně pouhopouhé tři minuty, než se i hosté dopracovali ke svému prvnímu gólu. Onana v poměrně nelehkém postavení uměl sklepnout merunu pro Coadyho, a ten opravdu lehce zaskóroval. A v 54. minutě The Toffees definitivně rozhodli o svém vítězství, to když centr Iwobiho propadl až k volnému McNeilovi, jenž po bleskovém zpracování zamířil nekompromisně za Bazunua. Southampton mohl urvat aspoň bod v samém závěru, Čaleta-Car se na vzdálenější tyči objevil docela nehlídaný, avšak v koncovce se mu vůbec nezadařilo a zamířil pouze těsně nad břevno.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele