28. kolo
17.03.2023 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Alexander Isak (© AFP)

Nottingham doma padl, Newcastlu v nastaveném čase vystřelil tři body Isak

Nottingham prohrál v předehrávce 28. kola Premier League s Newcastlem 1:2. Domácí začali utkání lépe a ve 26. minutě je poslal do vedení Dennis. Hosté dokázali ještě do konce prvního poločasu vyrovnat, když se trefil Isak. V nastaveném čase druhého poločasu švédský útočník bezpečně proměnil pokutový kop, a zajistil tak Magpies tři body.

V 7. minutě se do první vážnější šance dostal hostující Willock, který po výborné přihrávce napřáhl ke střele v pokutovém území, ale následný pokus poslal těšně vedle levé tyče. O pět minut později se po volném přímém kopu mohl prosadit Isak, svou střelou však napálil pouze břevno. Ve 26. minutě se nečekaně trefili domácí, po chybě jednoho z obránců Newcastlu se k míči dostal Dennis a z bezprostřední blízkosti pak otevřel skóre utkání.

Hosté se snažili o vyrovnání a ve 35. minutě mu byl blízko Longstaff, jehož zakončení z hranice vápna orazítkovalo břevno. Magpies se dočkali až v úplném závěru prvního poločasu. Ve druhé nastavené minutě zužitkoval přesný centr ze strany Isak a krásnou ranou z voleje překonal gólmana soupeře.

Po přestávce přišla jedna změna. Eddie Howe stáhl Saint-Maximina a na jeho místo poslal Andersona. A již ve 49. minutě na sebe střídající hráč upozornil, jeho prudká střela zblízka skoro skončila v brance, v bráně stál ovšem pozorný Navas, který si připsal fantastický zákrok. V 59. minutě vystřídali i domácí, v zápase skončil Yates a místo něj přišel Freuler. Navas se vyznamenal i v 61. minutě, když bravurně pokryl prudkou ránu Guimarãese, který to zkoušel ze střední vzdálenosti.

V 64. minutě sice Newcastle vstřelil druhý gól, jenže rozhodčí po konzultaci s videem branku neuznal kvůli ofsajdovému postavení. V 84. minutě měl další vyloženou šanci Isak, jeho pokus směřující mezi tři tyče však zblokoval jeden z obránců Nottinghamu. Domácí se připomněli v 88. minutě, kdy Johnson nebezpečně pálil, s jeho pokusem si nicméně Pope poradil. V 92. minutě Niakhate nešikovně zasáhl míč rukou v pokutovém území a sudí ihned ukázal na penaltovou značku. K míči se postavil Isak, zamířil do pravého horního růžku, a rozhodl tedy o vítězství Newcastlu.

Autor: Jan Keňo / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele