22. kolo
05.02.2023 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Keylor Navas uchoval čisté konto (© AFP)

Debutant Navas přispěl k výhře Nottinghamu nulou. V týmu plném posil skóroval odchovanec

Nottingham porazil ve 22. kole Premier League Leeds 1:0. O výhře posilami napumpovaného domácího celku paradoxně rozhodl 21letý odchovanec a nejlepší střelec Forestu v minulé sezoně Brennan Johnson. Bránu Nottinghamu ustrážil 36letý Keylor Navas, který se stal nejstarším gólmanem debutujícím v nejvyšší anglické soutěži od roku 2001.

Nottingham po obrovském nakupování v letním přestupovém období nezůstal pozadu ani v tom zimním a do týmu přivedl několik dalších posil. Mezi nimi se nacházeli Jonjo Shelvey, Brazilec Felipe nebo na poslední chvíli získaný zkušený gólman Navas. Po vypadnutí z EFL Cupu se mohli svěřenci Steva Coopera soustředit pouze na boj o záchranu v nejvyšší anglické soutěži. Stejný cíl měl i jejich protivník z Leedsu, jehož od Forestu dělily v tabulce pouhé tři body. Na City Ground ovšem hosty nečekal jednoduchý úkol, domácí totiž před svými fanoušky prohráli v lize naposledy v září.

Pávi se však snažili svého soka zaskočit hned v úvodu. Už ve druhé minutě se probíjel za obranu Luis Sinisterra a nebezpečným přízemním pokusem přivítal Navase v Premier League. Skóre se ale měnilo o chvíli později na druhé straně. Po standardní situaci se míč odrazil k hranici pokutového území, kde se nacházel Johnson, který se příliš nerozpakoval a napáli jej z první přímo do dolního rohu brány. Leeds byl blízko vyrovnání po půlhodině, kdy se do balonu opřel Luke Ayling, jeho ránu ale vyrazil opět skvěle připravený Navas.

Přestože Forest byli ve vedení, kouč Cooper nemohl ignorovat prvopoločasovou převahu hostů a po návratu z šaten si připravil hned dvojí střídání. Leeds už nebyl ve druhé půli tak nebezpečný a Nottingham bez větších problémů těsné vedení strážil. Naopak navýšit skóre mohl v 79. minutě Sam Surridge, jenž po přiťuknutí od spoluhráče minul břevno jen o vlásek. Neproměněná šance ale 24letého útočníka mrzet nemusela, jelikož Navas zůstal při své premiéře až do závěrečného hvizdu neprůstřelný.

Nottingham tak důležitý domácí zápas zvládl a získal plný počet bodů. V dalším kole zavítá 11. února na hřiště Fulhamu, Leeds změří již o tři dny dříve síly s Manchesterem United.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele