27. kolo
12.03.2023 17:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Newcastlu (© AFP)

Newcastle výhrou nad Wolves ukončil nepříjemnou sérii

Newcastle United dokázal ve vyrovnaném utkání přetlačit Wolverhampton a zvítězil 2:1. Rozhodující branku vstřelil v 79. minutě Miguel Almirón.

Střetnutí mezi Wolverhamptonem a Newcastlem se rozjíždělo poměrně pomalu. Oba týmy se snažily o rychlé přechody do útoku, nicméně mnohé nepřesnosti v útočné třetině hřiště prakticky znemožnily brankové příležitosti na obou stranách hřiště. Ve 20. minutě se dopustil obrovské chyby Nick Pope, kdy mu vypíchnul míč mexický útočník Raúl Jiménez. Ten po kontaktu s anglickým brankářem padl k zemi a neúspěšně se dožadoval penalty.

O pět minut později přišla na řadu první příležitost domácích a Aleksandr Isak ji dokázal využít. Po faulu Jiméneze zahrával přímý kop Kieran Trippier, který milimetrovým centrem našel ve vápně švédského vysokého útočníka. Ten hlavou usměrnil balón přesně k pravé tyči soupeřovy branky a otevřel skóre.

Aktivita Newcastlu po úvodní brance začala nabírat na obrátkách. Zmatků v obraně Wolves ovšem nedokázal využít Joe Willock, střely Saint-Maximina a Isaka byly zblokovány a ve 35. minutě nastřelil Bruno Guimarães jen břevno branky Josého Sá.

Pět minut před koncem první půle zahrozili také hosté, skrytá střela Daniela Podenceho byla velmi nebezpečná, avšak skončila pouze na tyči.

V 57. minutě zahrávali Wolves nadějný přímý kop. Ke střele se dostal Pedro Neto, který vystřelil prudce do šibenice, nicméně Nick Pope se předvedl nádherným zákrokem, a tak držel těsné vedení Newcastlu. O pět minut později pak skvěle zakročil proti nepříjemné střele Moutinha k tyči.

Hosté tlačili i nadále a v 69. minutě se dočkali zaslouženého vyrovnání. Střídající Hwang po pár vteřinách pobytu na hřišti využil podklouznutí Trippiera a doklepl míč do odryté branky - 1:1.

Vyrovnané skóre ale vydrželo jen takřka deset minut. Pak se totiž dostal k míči na hranici vápna Miguel Almirón, který potvrdil svoji skvělou letošní formu a přesnou střelou na zadní tyčku vrátil Newcastlu vedení.

To si následně domácí udrželi až do závěrečného hvizdu a snížili ztrátu na čtvrtý Tottenham na 4 body. Wolves jsou po prohře třináctí.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele