25. kolo
05.04.2023 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Marcus Rashford a Jadon Sancho (© AFP)

Man Utd oplatil srpnovou porážku Brentfordu, o jediný gól se zasloužil Rashford

Man Utd vyhrál v dohrávce 25. kola 1:0 nad Brentfordem. Jedinou branku zápasu vstřelil ve 27. minutě Rashford. United měli celý zápas pod kontrolou a soupeře prakticky do ničeho nepustili. Rudí ďáblové se po výhře posunuli zpátky na 4. místo, kde vystřídali Tottenham. Brentford je devátý.

Manchester začal utkání aktivně a již v 1. minutě zahrozil Dalot střelou z hranice vápna, jeho ránu ovšem srazil jeden z obránců. Domácí v úvodních 20 minutách soupeře přehrávali, přesně kombinovali a pomalu se dostávali přes hostující obranu. Ve 21. minutě pálil z hranice vápna McTominay, ale jeho prudký pokus o kousek minul břevno. O tři minuty později z podobné pozice neuspěl Antony, jehož technické zakončení skončilo těsně vedle.

Ve 27. minutě už se Rudí ďáblové přece dočkali, Sabitzer prodloužil balón hlavou do míst, kde stál úplně volný Rashford, který míč pohodlně dopravil do brány.

Ve 44. minutě se ocitl v dobré šanci znovu Rashford, jeho následnou střelu doprostřed každopádně bez problému pokryl Raya. O minutu později se na druhé straně dostal do zakončení Toney, jenže hlavičkou zamířil nad.

Po přestávce se hra moc nezměnila. United byli dále více na míči a Brentford přehrávali přesnou kombinací. V 62. minutě reagoval na vývoj zápasu hostující Thomas Frank hned trojitým střídáním, dolů šli Jensen, Damsgaard a Mbeumo a místo nich na trávník vyběhli Baptiste, Dasilva a Schade. V 67. minutě mohli hosté vyrovnat, střídající Schade vyslal v ideální pozici prudkou ránu, ale de Gea byl pozorný a střelu fantasticky zneškodnil.

Do konce zápasu už se diváci žádné vyložené šance nedočkali, a tak Man Utd v dohrávce 25. kola zvítězil nejtěsnějším možným rozdílem.

Autor: Jan Keňo / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele