28. kolo
03.05.2023 21:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Erling Haaland (© AFP)

Haaland překonal další rekord a Citizens jsou zpátky v čele

Utkání středeční dohrávky 28. kola Premier League nabídlo spoustu šancí. Výhra Citizens se nerodila lehce, nicméně po gólech Akého, Haalanda a Fodena v druhém poločase získal Manchester City další tří body do tabulky a vyšvihl se zpátky na první místo před Arsenal.

Polský brankář Fabiański z West Hamu dlouho držel naděje hostů na bodový zisk. V prvním poločase byla převaha Citizens v zápase jasně viditelná, hvězdy pod vedením Pepa Guardioly se však dlouho nedokázaly dostat k brankovým příležitostem. Obrana Hammers si totiž, z velké části i díky dobrému výkonu Vladimíra Coufala, dokázala poradit s neustálým tlakem Citizens, a když už se domácí hráči dostali do zakončení, tak se v bráně několikrát předvedl Fabiański.

Například ve 30. minutě, kdy skvěle vyrazil razantní střelu Jacka Grealishe, o pár minut později mu navíc pomohla branková konstrukce, Rodriho prudká střela totiž skončila na pravé tyči hostující branky.

Tlak svěřenců Pepa Guardioly ale pokračoval i ve druhém poločase a v 50. minutě se dočkali zasloužené odměny. Mahrezův centr z přímého kopu si ve vápně West Hamu našel Nathan Aké, jenž dokázal využít chybného přebrání hráčů ze strany hostů, a naprosto nehlídaný doklepl hlavou míč za záda Fabiańského.

V 58. minutě se dožadoval penalty Erling Haaland, jenž toužil stanovit nový rekord Premier League v počtu vstřelených branek v rámci jedné sezóny, nicméně sudího Brookse zůstala němá.

O deset minut později se však norský útočník rekordního zápisu do statistik přeci jen dočkal. Po chybě Dannyho Ingse v rozehrávce totiž založili domácí hráči rychlý protiútok, Bernardo Silva poslal krásný míč Grealishovi, který dokázal v rychlosti za obranou Hammers najít právě Haalanda. Ten se s touto situací vypořádal s ledovým klidem, když na hranici vápna zkušeně přeloboval vyběhnuvšího Fabiańského a poslal Citizens do dvoubrankového vedení.

Pět minut před koncem navíc přidal pojistku v podobě třetí vstřelené branky střídající Phil Foden, jenž na hřišti strávil jen pár minut. Po rohovém kopu se k němu odrazil míč po odkopu Lucase Paquety a anglický mladík, i díky teči jednoho z obránců, dokázal míč propasírovat do soupeřovy svatyně - 3:0.

Citizens se tak po další výhře posunuli zpět do čela Premier League, před druhým Arsenalem mají náskok jednoho bodu, a navíc mají i jeden zápas k dobru. Na druhém konci tabulky se trápící se West Ham usadil na patnácté příčce, jen čtyři body od pásma sestupu.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (4)

Přidat komentář
MCFC_8

2:0, treba udrzat po dlhsom case ciste konto

Reagovat
OnlyWHU

V pozici skromného outsidera jsme si jeli v řídký sestavě pro co nejmenší ranec. Pravda, byl to zápas na hřišti nejspíš budoucího vítěze PL, ale naše kombinovaná sestava toho moc nepředvedla. Někteří (např. Paqueta) se přijeli fotbalem jako by bavit. Po vystřídání Cufa jsme neměli na lavičce beka! Tenhle zápas byl dokladem našeho letošního úpadku. Jo, jo, nedalo se na to dívat. Třetí prohra v řadě a teď hurá na MU! COYI!!!

Reagovat
Kuba94

Jde to vše na vrub opravdu Moyesovi nebo je tak někde taky zakopaný pes ?

Reagovat
OnlyWHU

Moyes musí po sezoně s díky odejít. A měl jít už na začátku roku. On už nemá našemu týmu co dát. Velký podíl na naši současný situaci má ale i katastrofální přestupová strategie vedení klubu. Před sezonou jsme rozházeli největší finanční ranec v historii klubu a v současný sezoně třetí nejvyšší v PL. Výsledek? Dva až tři špičkoví hráči a dva průměrní. Zbytek je velký otazník, nebo spíš těžko použitelní. Bylo to ve chvíli, kdy jsme měli do hry pouhých dvanáct opravdu použitelných hráčů. Teď to vypadá, že rozhodující zápasy budeme hrát opět bez použitelných náhradníků nebo přímo s těmi náhradníky. Řekněte, kdo tohle v PL má?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele