26. kolo
04.03.2023 13:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Phil Foden (© AFP)

Man City doma potvrdil roli favorita

Man City zvítězil ve 26. kole Premier League nad Newcastlem United 2-0. Domácí předvedli dominantní výkon a v 15. minutě je poslal do vedení Foden. Ve druhém poločase se hrálo opět hlavně na polovině Newcastlu a domácí zvýšili náskok po brance Silvy. Citizens získali tři body a v boji o titul dál pronásledují první Arsenal.

Už v první minutě mohli jít domácí do vedení, to by si ovšem Gündogan musel počínat lépe a nenamířit hlavičku těsně nad horní tyč. Ve 12. minutě dostali domácí výhodu přímého kopu ze slibné pozice, k míči se postavil De Bruyne, ale technickou střelou branku o kousek přestřelil. V 15. minutě už Citizens slavili, Foden se krásnou samostatnou akcí probil až do pokutového území a následnou střelou k pravé tyči otevřel skóre utkání. Ve 35. minutě se do vzduchu vyšvihl Haaland, ale jeho zakončení hlavou skončilo kousek od pravé tyče.

O pár minut později se do další šance dostal Haaland, nicméně ani tentokrát proti brankáři soupeře neuspěl. Manchester City zvládl první poločas a po 45 minutách vedl 1-0.

Po přestávce si Citizens udržovali herní převahu a soupeře vůbec nepouštěli do šancí. V 58. minutě poprvé zahrozili i hosté, Gordon se odhodlal ke střele kousek za vápnem, ale jeden z domácích obránců pokus na poslední chvíli zblokoval. V 62. minutě poslal Eddie Howe do hry hned trojici nových hráčů. V utkání skončili Saint-Maximin, Isak a Willock a místo nich přišli Longstaff, Wilson a Gordon. V 67. minutě Haaland našel pěknou přihrávkou Silvu a ten z hranice vápna poslal balón nechytatelně k pravé tyči, 2-0 pro City.

V 86. minutě obdržel přesnou přihrávku do velkého vápna Foden, avšak svou pohotovou střelu namířil jen doprostřed brány. Man City si dvougólový náskok pohlídal do konce zápasu a po dominantním výkonu porazil Newcastle 2-0, což se mu na domácím stadionu podařilo již počtrnácté za sebou. .

Autor: Jan Keňo / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele