13. kolo
22.10.2022 16:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Erling Haaland (© AFP)

City překvapení nedopustili, znovu skóroval Haaland

Manchester City napravil předchozí zaváhání s Liverpoolem a ve třináctém kole Premier League porazil Brighton 3:1. Dvakrát se trefil Erling Haaland, jednou Kevin De Bruyne, za hosty snižoval Leandro Trossard.

Etihad Stadium mohl už v jedenácté minutě překvapit Danny Welbeck. Pouze na něj totiž nasměroval svůj odkop Ederson, hostující útočník neváhal a zkusil téměř z poloviny hřiště zakončit. O kousek minul. Manchester v devatenácté minutě předvedl dobré napadání na útočné polovině, kde míč nakonec vybojoval. Po postupném útoku se dostal do šance Erling Haaland, kterého ale trefil Robert Sánchez na achilovku, což posuzoval VAR. Ten však tento zákrok jak faul nakonec nevyhodnotil, a penalta se tedy nekopala. Domácí to však nemuselo moc dlouho mrzet, protože ve 22. minutě už se vedení ujali. Výborný nákop tentokrát vyslal gólman Ederson, naopak obrovskou hrubku měl na svědomí jeho protějšek Robert Sánchez. Ten se sebevědomě pro balon vydal daleko z brány, jenže neodhadl odskok, míč jej přeskočil a Erling Haaland už jej jen pohodlně dopravil do odkryté sítě. Důležitý obranný zákrok si o deset minut později připsal Lewis Dunk, který srazil nebezpečnou ránu De Bruyneho na rohový kop.

Před přestávkou se domácí pokutového kopu přeci jen dočkali. Bernardo Silva se srdnatě probíjel proti přesile, když jej jeden ze soupeřů poslal k zemi. Hra sice pokračovala, po přerušení se přeci jen šel hlavní sudí podívat na obrazovku a verdikt byl jasný. Penalta. Té se samozřejmě ujal Erling Haaland, gólman Sánchez sice směr vystihl, ale na Norovu ránu neměl šanci. Hosté do druhého poločasu nevstoupili vůbec špatně, ačkoliv Sánchez musel řešit tutovku Mahreze. V 53. minutě Seagulls vyrovnali. Hosté vybojovali balon na útočné polovině a poté si jej vyměnili na levé straně, odkud si to k pokutovému území namířil Leandro Trossard. Na jeho hranici napřáhl ke střele k bližší tyči, čímž zřejmě trochu překvapil Edersona, a míč skončil v síti. Nutno podotknout, že rána to byla znamenitá. Naděje hostů na vyrovnání téměř definitivně utnul v 75. minutě Kevin De Bruyne. Cancelo na levé straně přistrčil pro Bernarda Silvu, který poté našel ve středu pole belgického záložníka, po jehož parádní ráně z pětadvaceti metrů se Sánchez natahoval marně.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
MCFC_8

3:0

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele