35. kolo
06.05.2023 18:30 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Mohamed Salah (© AFP)

Liverpool po další výhře pokračuje ve stíhací jízdě, proti Brentfordu rozhodl fenomenální Salah

Fotbalisté Liverpoolu zvítězili ve 35. kole Premier League na svém hřišti nad Brentfordem 1:0, čímž rozšířili sérii tříbodových zisků na šest klání v řadě. Díky tomu Reds ztrácí na čtvrtou příčku zaručující účast v milionářské soutěži jediný bod, týmy před nimi však mají zápasy k dobru. Jediný gól utkání vstřelil ve 13. minutě Mohamed Salah, pro něhož to byla 100. trefa na Anfieldu v dresu domácích. Egypťan se zároveň prosadil v devíti po sobě jdoucích zápasech před vlastními fanoušky v řadě, což se žádnému jinému hráči v historii Liverpoolu nepodařilo.

Úvodní vzájemné střetnutí na Community Stadium jasně ukázalo, že držení míče zdaleka není tou nejdůležitější statistikou. Reds v ní v Londýně zcela dominovali, přesto prohráli 1:3. Situace v jejich táboře se ovšem oproti krizi ze začátku roku dramaticky změnila, když oslavili pět ligových vítězství v řadě. Tato šňůra klub z města Beatles nechávala snít o účasti v příštím ročníku Ligy mistrů, k ní ale nutně potřebovali porazit Brentford, který ve svém posledním venkovním klání vyplenil Stamford Bridge.

Liverpool začal líp a už ve 13. minutě vedl. Fabinho našel na zadní tyči volného Virgila van Dijka, který ještě vybídl na druhé straně Salaha, jenž dokázal před dotírajícím gólmanem na poslední chvíli rozvlnit síť. Po půlhodině hry našel Trent Alexander-Arnold úžasným dloubáčkem za obranou Darwina Núňeze, jemuž zbývalo pouze trefit bránu, což však nezvládl. Poté se ukázali i hosté. Přímý kop za hranicí šestnáctky k překvapení většiny přítomných Ivan Toney zahrál po zemi, nicméně těsně minul tyč.

Po změně stran mohlo být vedení navýšeno. Diogo Jota tvrdě nahrál osamocenému Codymu Gakpovi, od nějž se míč však neodrazil do prázdné sítě, ale mimo ni. Hosté však chtěli s průběhem utkání něco udělat, a proto začali nebezpečně hrozit, nicméně ohrožení brány se neobjevovala. Až v 78. minutě se opět přihlásili Reds, když jedovatou ránu z hranice šestnáctky vyslal Alexander-Arnold. Předvést se pohotovým zákrokem musel brankář David Raya. V další šanci se po zaváhání obrany zjevil Gakpo, nicméně svou dělovku nenamířil do prostoru mezi třemi tyčemi, a proto domácí zvítězili nejtěsnějším možným rozdílem.

Liverpool tak soupeři oplatil porážku ze začátku ledna. V příštím kole se 15. května představí na hřišti Leicesteru, Brentford o den dříve přivítá West Ham.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele