25. kolo
25.02.2023 16:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Elland Road, Leeds

Reportáž

Radost hráčů Leedsu (© AFP)

Gracia zažil úspěšnou premiéru, Leeds porazil poslední Southampton

Leeds porazil ve 25. kole Premier League Southampton 1:0. Souboj předposledního týmu s posledním dopadl lépe pro domácí, kterým v 77. minutě vystřelil tři body Firpo. Nový manažer Javier Gracia tak zažil na Elland Road úspěšnou premiéru a připsal si s týmem první vítězství.

Hosté začali utkání aktivně a do první šance se dostal Sulemana, který ovšem ve slibné pozici mířil vedle. V 9. minutě se dral do zakončení Gnonto, ale jeho střelu jeden z hostujících obránců zblokoval. Ve 22. minutě se ocitl ve výborné příležitosti Aaronson, svůj pokus však poslal těsně vedle. O tři minuty později to byl znovu americký záložník, jenž tentokrát zakončoval zblízka, ale ani napodruhé gólmana nepřekonal.

Ve 39. minutě pálil k levé tyči hostující Onuachu, Meslier však předvedl pohotový zákrok a nepřipustil změnu skóre. Na druhé straně neuspěl ve 44. minutě McKennie, který poslal střelu z hranice vápna vedle.

Po přestávce se hra výrazně zpomalila a na hřišti se hlavně bojovalo. Oba manažeři se rozhodli oživit zápas několika střídáními. V 72. minutě sehrál Leeds pohlednou kombinaci, na jejímž konci stál Summerville, s jeho následnou střelou si však poradila pozorná obrana.

Gólový půst nakonec ukončili domácí. V 77. minutě Harrison našel krásnou přihrávkou Firpa a ten střelou doprostřed brány otevřel skóre utkání. Do konce zápasu už se diváci žádné vyložené šance nedočkali, a tak Leeds porazil Southampton 1:0.

Autor: Jan Keňo / whoscored.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele