7. kolo
04.04.2023 20:45 CET
2 : 1
(2:1)
Stadión:
Elland Road, Leeds

Reportáž

Luis Sinisterra střílí rozhodující branku utkání (© AFP)

Leeds vyhrál důležité střetnutí s Nottinghamem, rozhodl Sinisterra

Leeds v dohrávce 7. kola anglické nejvyšší soutěže dokázal otočit průběh utkání s Nottinghamem Forest a připsal si do tabulky důležité tři body. Skóre mače otevřel hostující záložník Mangala, ještě do konce první půle však poslali Leeds na koně křídelníci Harrison a Sinisterra.

První branková příležitost byla k vidění v 8. minutě, kdy se po rohovém kopu dostal k míči Emmanuel Dennis a dělovkou z bezprostřední blízkosti orazítkoval pravou tyč Meslierovy branky. Příznivci Nottinghamu však dlouho smutnět nemuseli, o čtyři minuty později totiž dokázal otevřít skóre netradiční střelec Orel Mangala. Defensivní záložník dostal skvělou zpětnou přihrávku od Dennise a prudkou střelou ke vzdálenější tyči nedal francouzskému gólmanovi šanci - 0:1.

Leeds se však po inkasované brance rychle dostal zpátky na nohy, na brankáře Navase letěla jedna střela za druhou a už ve 20. minutě přišlo zasloužené vyrovnání. Marc Roca vypálil ze vzdálenosti asi z pětadvaceti metrů přesně k tyči, s jeho pokusem si ještě dokázal Navas poradit, nicméně k odraženému míči se dostal Jack Harrison, jenž s chladnou hlavou poslal míč za záda kostarického gólmana.

Do konce prvního poločasu nadále Leeds tlačil a v samém závěru přišla odměna v podobě další branky. Chvíli poté, co obrovskou šanci zahodil Patrick Bamford, si pohrál s hostující obranou Luis Sinisterra a své sólo zakončil přesným pokusem na zadní tyč - 2:1.

V průběhu druhého poločasu mohli hosté přidat ještě další góly, v 63. minutě si ovšem se střelou Sinisterry poradil Navas. A o čtyři minuty později měl obrovskou příležitost Bamford, opět mu však nepřálo štěstí, a jeho technická střela skončila těsně vedle.

Autor: Jakub Müller / onlajny.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele