9. kolo
02.10.2022 17:30 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Elland Road, Leeds

Reportáž

Tyler Adams (© AFP)

Leeds doma remizoval s Aston Villou, žádná branka nepadla

Aston Villa poprvé v sezóně bodovala na hřišti soupeře. V zápase s Leedsem byla lepším týmem, nicméně jí nepomohla ani více než půlhodinová přesilovka po vyloučení křídelníka Sinisterry.

Oba týmy do utkání vkročily velmi opatrně, hra se pomalu přelévala ze strany na stranu, nicméně žádnou velkou příležitost příznivci dlouho neviděli, střely Watkinse a Coutinha nikterak nebezpečné nebyly. Ve 22. minutě konečně přišla velká šance a měli ji na svědomí hráči Leedsu. Sinnistera se dostal k přízemnímu centru uvnitř šestnáctky, na něj však jen těsně nedosáhl skluzující Rodrigo, a tak Martínez zasahovat nemusel. Obdobně to bylo i o minutu později, tentokrát se španělský útočník dostal až k zakončení, ale jeho projektil mířil mimo tři tyče.

Zbytek první půle se odehrál v bojovném duchu, nechyběla tvrdost a agresivita v soubojích a hra měla vysoké tempo, nicméně bez vyložené brankové příležitosti. V 41. minutě zahrozili poprvé i hosté, ale Meslier skvěle vystartoval proti Watkinsovi a jeho pokus bez větších problémů zneškodnil.

Sinisterra se nechal na začátku druhé půle hloupě vyprovokovat svými soupeři a naprosto zbytečně odkopl míč po přerušení hry, za což dostal svoji druhou žlutou kartu v utkání a předčasně odešel do sprch. Hned o minutu později mohla Aston Villa přesilovky využít, ale efektní střela špílmachra Coutinha orazítkovala pouze levou tyč Meslierovy branky.

V 72. minutě zkusil své štěstí střídající Emiliano Buendía, nicméně jeho točená střela z dvaceti metrů se jen těsně nezakroutila do horního rohu soupeřovy svatyně. Domácí brankář o chvíli později chyboval při vybíhání na rohový kop, míč jej přeletěl a ve velké příležitosti se z ničeho nic objevil stoper Konsa, ten však nedokázal v rychlosti namířit přesně.

V závěru podržel svůj tým Meslier, když vychytal v souboji jeden na jednoho Watkinse, a tak zápas skončil bezbrankovou remízou.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele