15. kolo
05.11.2022 16:00 CET
4 : 3
(1:2)
Stadión:
Elland Road, Leeds

Reportáž

Crysencio Summerville (© AFP)

Leeds doma ovládl divočinu s Bournemouthem

Leeds United zvítězil v zápase patnáctého kola Premier League s Bournemouthem 4:3. Domácí šli do vedení zásluhou Rodriga, poté však stříleli hosté, jmenovitě Marcus Tavernier, Phillip Billing a Dominic Solanke. Za Leeds poté skóre otočili Sam Greenwood, Liam Cooper a Crysencio Summerville.

Začalo se pěkně zostra, domácí Leeds se totiž prosadil už po třech minutách hry. Senesi totiž v pokutovém území v plné rychlosti fauloval Summervilla, což se nedalo posoudit jinak než penalta. Té se ujal Rodrigo, vypálil doleva a brankář Travers skočil na druhou stranu.

Domácí se však moc dlouho radovat nemohli, Bournemouth za čtyři minuty srovnal krok. V rohu velkého vápna si zpracoval balon Billing a vyslal centr, který přesně našel Marcuse Taverniera. Ten z voleje poslal balon do sítě.

V devatenácté minutě už hosté skóre otočili. Senesiho exkluzivní nákop z obrany vysunul Taverniera. Meslier střelu zleva vyrazil, ale po přiťuknutí Taverniera do druhé vlny byl domácí gólman krátký na ránu Billinga ze zhruba patnácti metrů. Zanedlouho mohlo být pro domácí celek ještě hůře, když Billing prodloužil pas z pravé strany na nikým nehlídaného Moorea, jeho nepovedenou střelu však Meslier bez obtíží zkrotil.

První poločas už další branku nenabídl, ale ve 48. minutě už se zase skóre měnilo a opět ve prospěch Cherries. Ti podnikli rychlý protiútok, který vedl po levé straně Tavernier, poté našel Solankeho, který i přes probíhající souboj s obráncem dokázal naprosto přesně zakončit.

Hosté vedli 3:1 a vypadalo to, že si dokráčí pro tři body. S tím se však Leeds nesmířil a po hodině hry snížil. Summerville sklepl centr Kristensena pro Struijka, jehož pokus byl sražen k Samu Greenwoodovi, jehož levačka byla ze střední vzdálenosti nekompromisní.

Uběhlo osm minut a bylo opět vyrovnáno. Greenwood se tentokrát ujal rozehrávky rohového kopu a našel přesně Coopera. Toho tristně bránil Adam Smith a gólman Travers už neměl na prudkou hlavičku šanci reagovat.

Domácím však remíza nestačila a v 84. minutě si ztracené vedení vzali zpět na svou stranu. Hosté předvedli ve středu hřiště bídnou rozehrávku, které se Whites zmocnili a zaútočili. Gnonto poté levačkou uvolnil Crysencia Summervilla, proti kterému Travers vyběhl, ale domácí fotbalista stihl vypálit do horní poloviny brány.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele