16. kolo
13.11.2022 17:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Oslavující Alejandro Garnacho (© AFP)

Garnacho rozhodl o výhře United v nastaveném čase

United v 16. kole zdolali Fulham 2:1. Manchester šel do vedení po brance Eriksena, ale Fulhamu se podařilo po přestávce vyrovnat, když se trefil bývalý hráč Rudých ďáblů - Daniel James. Zápas dlouho směřoval k remíze, ovšem v poslední nastavené minutě Eriksen krásně našel Garnacha a ten střelou k pravé tyči rozhodl o vítězství United.

Domácí zahrozili již v 5. minutě, kdy obdržel přesnou přihrávku do vápna Vinicius, jenomže jeho následnou střelu do levého rohu brány de Gea zneškodnil. United se v první vážnější šanci ocitli v 15. minutě a hned z toho byl vedoucí gól. Po pěkné akci Fernandes našel v pokutovém území zcela volného Eriksena, jenž uklidil míč do prázdné branky.

Hosté pokračovali v aktivitě a v prvním poločase byli lepším týmem. Ve 30. minutě ve vápně nebezpečně zakončoval Martial, nicméně Leno předvedl výborný zákrok a změnu skóre nepřipustil. Ve 41. minutě to byl znovu francouzský útočník, který v ideální pozici zahodil obrovskou možnost, když hlavičkoval nad. V nastaveném čase dostal ještě příležitost ke skórování Eriksen, avšak jeho střela šla o kousek vedle.

Po přestávce si gólové šance vypracoval i Fulham a diváci rozhodně měli na co koukat, jelikož se hra přelévala z jedné strany na druhou. V 52. minutě technicky střílel Vinicius, avšak de Gea předvedl krásný zákrok. O dvě minuty později se opět vyznamenal gólman Manchesteru, když pokryl hlavičku Reama, která mířila k pravé tyči.

Fulham zvyšující se aktivitu využil v 61. minutě. Cairney vyslal Jamese do úniku, který po dvou minutách na hřišti překonal svého bývalého spoluhráče. V 72. minutě předvedl povedenou střelu z hranice vápna Palhinha, ale de Gea ji fantasticky zlikvidoval.

Když už to vypadalo, že zápas skončí remízou, tak hosté rozhodli. V 93. minutě Eriksen krásně přihrál Garnachovi do volného prostoru, jenž zakončením k pravé tyči vystřelil Manchesteru tři body.

Autor: Jan Keňo / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele