35. kolo
08.05.2023 16:00 CET
5 : 3
(3:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Fulhamu (© AFP)

Přestřelka mezi Fulhamem a Leicesterem vyzněla lépe pro domácí

Fulham porazil ve 35. kole Premier League Leicester 5-3. Domácí vyhráli po třech porážkách za sebou a upevnili si desáté místo, zatímco šestnáctí hosté jsou opět o něco blíž sestupovým pozicím.

V 10. minutě měl Fulham výhodu přímého volného kopu ze slibné vzdálenosti. K balónu se postavil Willian a přesnou střelou k pravé tyči otevřel skóre utkání.

O několik minut později mohl navýšit skóre domácího týmu Reed, jeho střelu zevnitř vápna však na poslední chvíli srazil jeden z obětavých obránců soupeře. V 18. minutě už to bylo 2-0, Carlos Vinícius obdržel pěknou přihrávku, pohledným způsobem si zpracoval balón a střelou k pravé tyči rozvlnil síť na straně soupeře podruhé. Ve 21. minutě Vardy zkusil štěstí z poměrně velké dálky, jeho tvrdá rána mířila přesně k levé tyči, ale Leno předvedl fantastický zákrok a pokus na poslední chvíli zneškodnil.

Ve 24. minutě zajel do protihráče hostující Barnes a rozhodčí okamžitě tasil žlutou kartu. Ve 27. minutě znovu vyzkoušel Lenovu pozornost Vardy, nicméně ani tentokrát německého gólmana nepřekonal. Diváci se určitě nenudili, jelikož v první půlhodině bylo k vidění několik vyložených šancí na obou stranách. Ve 44. minutě Vinícius našel krásnou přihrávkou Cairneyho a ten v ideální pozici upravil skóre na 3-0.

Do druhého poločasu se na hostující straně udála jedna změna v poli, v zápase skončil Praet a na jeho místo nastoupil Tete. První velkou šanci si vypracoval Leicester, Barnes ji ale neproměnil a domácí tým opět podržel skvělý Leno. V 51. minutě šel Fulham už do čtyřgólového vedení, Cairney si ve vápně našel volný prostor a po přesné přihrávce zamířil k levé tyči.

V 59. minutě se konečně prosadili i hosté, gólovou přihrávku dostal do vápna Barnes a střelou pod horní tyč snížil na 1-4. V 64. minutě byl navíc v pokutovém území faulován jeden z hráčů Leicesteru a sudí nařídil po konzultaci s videorozhodčím penaltu. Té se ujal Vardy, ale jeho střelu k pravé tyči bravurně zneškodnil Leno.

Fulham využil zaváhání soupeře a v 70. minutě se podruhé v zápase trefil Willian, jehož pokus ze střední vzdálenosti zapadl přesně k pravé tyči. Zápas nabíral na obrátkách a v 80. minutě kopali hosté další penaltu po faulu Palhinhy. Pokutový kop si tentokrát vzal na starost Maddison a střelou k pravé tyči nedal Lenovi šanci. V 89. minutě ještě snížil na 5-3 Barnes, ale na konečné prohře Leicesteru už to nic nezměnilo.

Fulham po třech porážkách za sebou získal tři body a v současné chvíli je na 10. místě, zatímco šestnáctý Leicester je znovu o něco blíž sestupovým pozicím.

Autor: Jan Keňo / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele