17. kolo
26.12.2022 16:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Rayan Aït-Nouri (© AFP)

Wolves zabrali, vyloupili Everton

Everton prohrál v utkání 17. kola Premier League s Wolverhamptonem 1:2. Domácí sice poslal do vedení Yerry Mina, srovnání zanedlouho zařídil Daniel Podence. Vítězství hostujícího celku zařídil v páté nastavené minutě druhého poločasu Rayan Aït-Nouri.

Souboj týmů ze spodku tabulky začal lépe ten domácí, Toffees se totiž už v sedmé minutě ujali vedení. Po krátkém dobývání pokutového území se nakonec Everton dostal k rozehrávce rohového kopu, který si vzal na starost McNeil. Jeho centr přesně našel Yerryho Minu, který hlavou překonal gólmana Josého Sá.

Vedení však svěřencům manažera Franka Lamparda vydrželo jen patnáct minut. Hosté rozehráli roh na krátko a následný pas letěl na hranici šestnáctky na portugalského středopolaře Joãa Moutinha. Ten vymyslel výtečný lob za chumel hráčů, kam si naběhl Daniel Podence a ranou z první nedal z velké blízkosti Pickfordovi žádnou šanci své spoluhráče zachránit.

V prvním poločase už se pokračovalo bez šancí, po přestávce však zahrozil Alex Iwobi. Ten dostal po krátké kombinaci u autové čáry centr přesně na hlavu, ale jeho zakončení si pohlídal Sá a míč lapil. Dlouho to poté vypadalo, že snad bude remíza oběma celkům vyhovovat a nikdo se příliš do zajímavých akcí nepouštěl.

Poté však nastala 95. minuta a Wolves zahájili po neúspěšné snaze Evertonu rychlý protiútok, na jehož konci se po povedené kombinaci ocitl Rayan Aït-Nouri, jež dokázat přes Jordana Pickforda dostat balon až do brány, čímž spustil velké oslavy a zároveň si vysloužil žlutou kartu za svlečený dres. Wolves díky tomu poskočili o dvě místa na osmnáctou pozici o bod za sedmnácté Toffees.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad tohle nebude jeden ze zápasu, kdy vyhraje outsider.

Reagovat
Championship

1

Reagovat
smazaný uživatel

Pro EF. Takto vy buzny jedny vyděláváte?????? Proč mě zustalo u upozornění, že je ještě jeden komentář, když jsem si ho právě přečetl?????

Reagovat
hradec

Ban!

Reagovat
smazaný uživatel

Uplně klidně , necht mě ho dají.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele