36. kolo
14.05.2023 15:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

İlkay Gündogan (© AFP)

Everton recept na City nenašel

Everton podlehl v utkání 36. kola Premier League Manchesteru City 0:3. V prvním poločase se trefili Ilkay Gündogan a Erling Haaland, první jmenovaný po přestávce přidal ještě jednu trefu.

Taktovky se od úvodních minut podle očekávání ujali Citizens, ale jejich ofenzivní snažení zůstávalo díky skvělému výkonu zadáků Evertonu bez větších šancí. Až ve 37. minutě nechali domácí trochu prostoru Ilkayi Gündoganovi, který toho ihned využil. Z pravé strany jej elegantním obloučkem našel v šestnáctce Riyad Mahrez a německý reprezentant si míč zpracoval a z otočky se trefil přesně k tyči mimo dosah Jordana Pickforda.

Defenzivu Toffees obdržená branka vykolejila, jelikož za dvě minuty už to bylo 0:2. Foden táhl útok po levé straně, o balon sice přišel, ale Gündogan jej vybojoval nazpět. Následně odcentroval do pokutového území, kde ve výskoku našel Erlinga Haalanda, který vstřelil svůj letošní 36. šestý gól a pravděpodobně bude útočit na čtyřicítku. V nastaveném čase ještě Gündogan mohl přidat druhý gól, po krásné přihrávce Walkera měl před sebou prázdnou bránu, ale Mina skvělým obranným zákrokem míč vykopl.

Co se nepovedlo před přestávkou, nastalo z kraje druhé půle. City totiž dostali po faulu k dispozici přímý kop ze zajímavé vzádelnosti a balonu se ujal Ilkay Gündogan. Zvolilo technické zakončení a udělal velmi dobře, jelikož míč nádherně zakroutil do horního růžku, kam se Pickford neměl šanci dostat. Domácí mohli alespoň snížit v 66. minutě, když se k hlavičce dostal James Tarkowski, jehož pokus však výtečně vyrazil Brazilec Ederson.

Everton tak dvě kola před koncem stále stojí na hraně sestupu, na sedmnáctém místě má na pád do Championship náskok jediný bod. Toffes čeká výjezd na Wolves a v posledním kole doma Bournemouth, tudíž oboje hratelní soupeři. Citizens naopak kráčí za titulem, na čele tabulky mají pohodlný čtyřbodový náskok, a ještě je čeká domácí klání s Chelsea a venkovní duely na Brightonu a Brentfordu.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
MCFC_8

Treba uz ciste konto...0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele