6. kolo
03.09.2022 13:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Momentka z Merseyside derby (© AFP)

Merseyside derby přineslo tyče a spoustu šancí, góly však nikoliv

Everton remizoval v utkání šestého kola s městským rivalem Liverpoolem 0:0. Pro domácí jde o cenný bod ve spodních příčkách tabulky, pro hosty naopak komplikace v nahánění hlavních konkurentů, kteří aspirují na titul.

Poměrně opatrný začátek trval až do 32. minuty, kdy domácí málem využili nedůslednosti Liverpoolu v obranných řadách. Petterson poslal z pravé strany do pokutového území výborný centr, mizerný zákrok poté předvedl Joe Gomez, když místo odkopu balon jen zastavil. Maupayovu střelu ještě van Dijk zablokoval, Tom Davies poté šajtlí napálil pravou tyčku. Ještě větší smůlu měli Reds před koncem prvního poločasu. Nejprve nártem z pravé strany vápna vypálil Darwin Núñez, jehož pokus parádním zákrokem vyrazil na břevno Jordan Pickford. V akci však pokračoval Luiz Díaz, který sice na Pickforda vyzrál, ale ve skórování mu zabránila tyčka.

Když už se Liverpool dostal ke střele, domácí podržel jejich gólman. Ten ve druhém poločase nadvakrát vychytal Fabinha, poté si v 65. minutě poradil s nebezpečným pokus Fabinha, jehož ránu o zem k pravé tyči vytěsnil Pickford levou rukou. Hned na to se Toffees dostali do přečíslení pět na tři, jenže Neal Maupay z malého vápna napálil Alissona. Poté se dokonce domácí radovali z gólu, jenže VAR odhalil Coadyho ofsajd po stříleném centru Maupaye.

V závěru měly oba celky ještě šanci na stržení skóre na svou stranu. Domácí Dwight McNeil vypálil z hranice vápna technický pokus, který ještě přizvedl Milner a Alisson musel balon vyrazit nad břevno. Tři minuty před koncem pak Roberto Firmino výtečně trefil těžký pas z pravé strany a ačkoliv se mu povedlo zamířit k tyči, lvím skokem zachránil domácí od kapitulace Pickford. V 96. minutě mohl ještě rozhodnout Salah, jehož hlavičku konečky prstů vytěsnil na tyčku opět domácí gólman. Ten je hlavním důvodem, proč Everton získal s Liverpoolem bod.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
ian.rush

Pojďme Reds !

Tip 1:3 (Coady - Darwin, Salah z pen, Díaz).

ČK na obou stranách Pickford a Darwin

Reagovat
Migelinh0

Nunez pojede ČK celou sezónu.

Reagovat
ian.rush

Uvidíme, snad ne.

Ale je to jižanská nátura, a nemusí mu sednout hned anglická tvrdá hra a nervy ucuknou.

Reagovat
fcb+mufc

3-2

Reagovat
Bandita_Harry

Na cervene karty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele