27. kolo
11.03.2023 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Dwight McNeil (© AFP)

Everton ukončil neporazitelnost Brentfordu a odpoutal se od sestupových pozic

Everton vyhrál ve 27. kole Premier League nad Brentfordem 1-0. Toffees se ujali vedení již v 1. minutě, kdy se prosadil McNeil. Zbytek zápasu se nesl ve vyrovnaném duchu a ani jeden z týmů už se nedokázal prosadit. Hosté tak přišli o svou ligovou neporazitelnost, která trvala od konce října.

Hráči se nestačili ani pořádně rozkoukat a už se v zápase měnilo skóre. V 1. minutě Doucoure našel krásnou přihrávkou McNeila a ten střelou k pravé tyči nedal brankáři šanci. V 10. minutě poprvé zahrozil Brentford, Toney se kousek za vápnem odhodlal ke střele, ale jeden z domácích obránců pokus zablokoval. O osm minut později mohli přidat další gól domácí, Onana se v malém vápně dostal k dorážce, v ideální pozici však mířil nad. Ve 25. minutě spálil tutovku hostující Mbeumo, který vypálil z hranice vápna, v bráně byl ovšem připravený Pickford a předvedl výtečný zákrok.

Ve 33. minutě se zase na druhé straně předvedl Raya, jenž zneškodnil prudkou střelu Graye. Vzápětí to zkoušel střelou doprostřed Iwobi, nicméně Raya opět tým podržel. Ve 43. minutě zvýšil na 2-0 Gray, video ale následně odhalilo hru rukou, a tak branka nemohla být uznána.

Ve 47. minutě si na centr ze strany naskočil hostující Henry, Pickford však velkou šanci zlikvidoval jistým zákrokem. V další minutách oba týmy hlavně bojovaly a k vidění bylo několik ostřejších zákroků. V 62. minutě poslal Thomas Frank do hry dvě nové tváře. V utkání skončili Damsgaard a Jensen a místo nich přišli Dasilva a Schade. V 71. minutě zabránil jasnému gólu jeden z domácích obránců, jenž na za minutu dvanáct vykopl střelu Pinnocka.

Toffees si už těsný náskok pohlídali a na svém stadionu porazili Brentford 1-0, čímž se odpoutali od sestupových míst.

Autor: Jan Keňo / whoscored.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
oli9

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele