22. kolo
04.02.2023 13:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

James Tarkowski (© AFP)

Komplikace pro Arsenal. Z Goodison Parku překvapivě odjíždí s prázdnou

Teprve podruhé v sezoně prohrál Arsenal ligové utkání a byl to pro jeho hráče i fanoušky nečekaný šok. Gunners totiž v Goodison Parku nestačili na Everton, kterému pod novým manažerem Dychem zařídil vítězství jediným gólem Tarkowski.

Už od samotného začátku se ukazovalo, že Kanonýrům taktika domácích a celkově toto utkání nechutná. Nadlouho byla jedinou jeho zajímavější situací Parteyho střela, která ale nebyla pro Pickforda potíží. Na opačném konci hřiště zajímavě vypadaly rohové kopy, při jednom z nich Tarkowského hlavičku zblokoval bránící hráč.

Po půlhodině konečně Arsenal zahrozil. Nketiah se šikovně prosmýkl kolem obránce, avšak následná střela ze solidní pozice skončila daleko od kýženého cíle. Pozadu nechtěl zůstat ani Everton, poslední čtvrthodina první půle tak konečně nabídla atraktivnější podívanou. Onanův centr vypadal hodně nebezpečně, Calvert-Lewin na něj jen o kousek nedosáhl.

Z brankové čáry zase vykopával balón Coady, když se Sakovi povedlo skvělým volejem umístit Zinčenkův centr mezi tři tyče. Gól do šatny nakonec mohli vsítit Toffees, kdyby Calvert-Lewin hlavičkoval přesněji. Kdo by čekal, že se po pauze Arsenal rozjede a potvrdí svou formu, ten byl na omylu.

Po hodině hry, krátce poté co přišly na hřiště zimní posily hostů Jorginho a Trossard, nedokázal Odegaard ubránit při dalším z rohových kopů Jamese Tarkowského a ten tentokrát hlavičkoval přesně. Ani to Kanonýry nikterak zvlášť nenastartovalo, necelých dvacet minut poté Pickford zneškodnil Trossardův pokus.

A jelikož úspěch neslavily ani dvě Zinčenkovy střely ze samotného závěru, připsal si Everton první soutěžní výhru po téměř třech a půl měsících. V tabulce se tak alespoň dočasně vyšvihl mimo sestupové vody, náskok Arsenalu na čele se ztenčil na pět bodů.

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (5)

Přidat komentář
pesky passer-by

0:7

Reagovat
Slavaukrajine

výborný tip

rodiče musí být pyšní

Reagovat
Petr Keš

No ti tvoji 2x tak.

Reagovat
pesky passer-by

So unnecessary...

Reagovat
Petr Keš

Moc se těším na druhou půli sezóny, snad nám vyjde jako ta první

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele