28. kolo
18.03.2023 18:30 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Chelsea s neoblíbeným sokem opět zaváhala. Mladík Evertonu v závěru vyškolil matadora

Domácí Chelsea ve 28. kola Premier League remizovala s Evertonem 2:2. Londýnský favorit tak potvrdil, že se v zápasech s modrým týmem z Liverpoolu trápí, když na něj v posledních 11 vzájemných kláních vyzrál jen třikrát. Důležitý bod pro o záchranu bojující Toffees vystřelil střídající Ellis Simms, pro něhož šlo o premiérovou branku v A-týmu. Při cestě za vyrovnávacím gólem mladý odchovanec klubu využil velmi nedůsledného bránění zkušeného Kalidoua Koulibalyho.

Bídná sezona Chelsea se konečně v posledních kolech začala obracet správným směrem. Poté, co si tým ze západního Londýna postupně poradil s Leedsem a Leicesterem, na ně čekal Everton, který neměl představovat výraznou hrozbu. Karamelky měly nejhorší útok celé ligy a od začátku roku vyhrály pouze tři ligové zápasy.

Domácí dostali obranu Evertonu pod tlak už v prvních minutách. Z toho vznikla také šance Matea Kovačiče. Chorvat ale odražený balon z voleje poslal mimo bránu, a nenavázal tak na svou trefu z minulého kola. Náznaky příležitostí Londýňanů přicházely i nadále, zahrozit ovšem dokázali rovněž hosté, a to zvláště ze standardních situací. Velmi povedené individuální akce v první půli předváděl domácí Joao Félix, svou střelu ze 34. minuty ale mířil jen doprostřed. Stejná pochvala mohla být udělena Enzu Fernándezovi, jeho pokusy pro změnu blokovali obětaví hráči Toffees.

Po změně stran konečně přišlo zakončení ze strany Chelsea, které trochu protáhlo gólmana soupeře. Prudkou hlavičku Kaie Havertze nicméně Jordan Pickford vyrazil. O chvíli později už Stamford Bridge propukl v jásot. Na hranici pokutového území se balon přikutálel k Joao Félixovi, a ten sice stejně jako už několikrát za doby jeho působení v dresu Londýňanů orazítkoval brankovou konstrukci, od tyče se ale míč tentokrát odrazil do sítě. Everton ovšem v 69. minutě odpověděl. Hosté potvrdili svou sílu při rohových kopech, vyhraný souboj Jamese Tarkowskiho přetavil v gól další hlavičkou Abdoulaye Doucouré. Dlouho remízový stav netrval, v 73. minutě Tarkowski ve vápně podrazil Reece Jamese a rozhodčí odpískal penaltu. Té se chopil Havertz a střelou do protipohybu brankáře vrátil svému týmu vedení. Toffees nakonec bod na horké půdě přece jen vydolovali. Postaral se o to vydařenou individuální akcí 22letý žolík Simms.

Zápas tak skončil remízou. Chelsea bude mít další příležitost zapsat výhru 1. dubna, kdy přivítá Aston Villu. Everton bude o dva dny později hostit Tottenham.

Autor: Livesport.cz / Jáchym Pivovar

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele