20. kolo
14.01.2023 16:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Danny Welbeck (© AFP)

Liverpool dostal v Brightonu tři góly a podruhé v řadě prohrál

Brighton ve 20. kole Premier League potvrdil formu a na domácím stadionu pokořil třemi góly Liverpool. Na začátku druhého poločasu se prosadil dvěma rychlými brankami March. Třetí trefu přidal v 81. minutě střídající Welbeck a definitivně potvrdil vítězství domácího týmu.

Brighton vlétl do zápasu a v 8. minutě už mohl jít do vedení. March se v pokutovém území dostal k odraženému míči, ale jeho střelu zablokoval jeden z obránců Liverpoolu. Ve 24. minutě poprvé zahrozili i hosté, Gakpova razantní střela z hranice vápna však byla sražena domácí obranou.

Ve 27. minutě se pokusem z hranice vápna připomněl Salah, který poslal balón vysoko nad bránu. Menší vzrušení přinesl závěr prvního poločasu, rozhodčí nejdříve odpískal faul na jednoho z hráčů Brightonu a domácí fotbalisté už se chystali k zahrávání pokutového kopu. Nicméně po zhlédnutí videa sudí situaci přehodnotil a rozhodl, že se se o nedovolený zákrok nejednalo.

Seagulls udeřili hned na začátku druhého poločasu. Na konci pěkné týmové akce stál March, jenž střelou zblízka překonal Alissona. V 53. minutě už to bylo 2-0. March obdržel přihrávku na hranici vápna a přesným zakončením k pravé tyči přidal svůj druhý gól v utkání. Vzápětí se na druhé straně objevil ve slibné šanci Oxlade-Chamberlain, ale jeho hlavičku doprostřed brány zlikvidoval pozorný brankář.

V 65. minutě tvrdě fauloval Trent Alexander-Arnold a sudí okamžitě vytáhl žlutou kartu. V 77. minutě spálil nadějnou šanci střídající Elliot, který to zkoušel střelou uvnitř vápna. O tři minuty později se zase proti pokusu Gakpa vyznamenal Sanchez, jenž předvedl jistý zákrok. Nakonec to byli hosté, kdo vstřelil v zápase třetí branku. V 81. minutě se po krásné samostatné akci probil do pokutového území Welbeck a střelou k pravé tyči upravil skóre na 3-0.

Domácí si už pohodlný náskok udrželi a po výborném výkonu porazili Liverpool 3-0. Brighton v tabulce přeskočil Liverpool a posunul se na sedmé místo.

Autor: Jan Keňo / whoscored.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
fcb+mufc

2-1

Reagovat
Dirtyfoxx420

To je zase shiiiiiiit

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíte si, že se pod Kloppem třese židle, nebo je stále nedotknutelný? Jakoby vůbec nefunguje nějaká chemie v týmu.

Reagovat
bazal67

Krásná práce Hove....kurz nádhera...

Reagovat
REPLIKATOR

Už se vzpamatujte!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele