36. kolo
14.05.2023 15:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Bryan Mbeumo (© AFP)

West Ham prohrál na hřišti Brentfordu a stále nemá jistou záchranu

Brentford porazil ve 36. kole Premier League West Ham 2-0. Hosté tak po dvou vítězných zápasech ztratili a stále nemají jistou účast v příštím ročníku nejvyšší anglické ligy.

V 7. minutě si na centr ze strany naskočil Damsgaard, ale svou hlavičku poslal kousek vedle pravé tyče. Ve 20. minutě už bylo na domácí straně veselo, Jensen našel krásnou přihrávkou volného Mbeuma a ten se tváří v tvář brankáři nemýlil. Brentford byl v prvním poločase jednoznačně lepším týmem a další šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Ve 34. minutě zblízka zakončoval Wissa, jeho pokus směřující doprostřed brány však fantasticky pokryl Fabiański.

Domácí zvyšovali aktivitu a druhý gól visel ve vzduchu. Ve 41. minutě se vyznamenal opět Fabiański, jenž skvěle vyrazil hlavičku Schadeho. Následně se ještě dostal k dorážce Mee, ale jeho střelu na poslední chvíli zblokoval jeden z obránců. Ve 43. minutě se domácí už dočkali, odražený balón si v malém vápně našel Wissa a bez problému zakončil přesně k levé tyči.

V 56. minutě si na pěkný centr naskočil Mbeumo, střelu doprostřed branky ovšem zlikvidoval jeden z bránících hráčů West Hamu. V 66. minutě poprvé zahrozili i hosté, s Johnsonovou střelou z hranice vápna si ale Raya bez potíží poradil. V 67. minutě West Ham vyrovnal po hlavičce Ingse, nicméně rozhodčí vzápětí zkoumal situaci u videa, které odhalilo, že gólu předcházela ruka, a proto branka nemohla být uznána.

Brentford si už do konce zápasu dvougólové vedení pohlídal a v 36. kole zvítězil nad West Hamem 2-0.

Autor: Jan Keňo / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
waynemarkrooney

1:1

Reagovat
OnlyWHU

Moyes už rozhodl: Lukasz Fabianski, Ben Johnson, Nayef Aguerd, Angelo Ogbonna, Emerson Palmieri, Flynn Downes, Tomáš Souček, Pablo Fornals, Manuel Lanzini, Maxwel Cornet, Danny Ings.

Na to mohou být dva názory, ale přece jen spíš souhlasím. Když to vyjde, smekám. Vidina finále KL je na stole. COYI!!!

Reagovat
OnlyWHU

Do vystřídání našich náhradníků v sestavě zněla otázka: kolik? Nebýt až na jeden moment Fabiho, mohl Moyes střídat za stavu 5:0. Zase jsme měli opět smůlu s VARem, a to byla naše poslední šance. Slováci říkají: chudobnému aj mlieko vykypí. :-) :-)

Škoda, že Everton celkově nemá o bod míň, mohlo se zpívat v autobusu už dnes. :-)

Ale... Výkon hráčů, který jsme udělali v létě na přestup (Ings, Cornet, Downes) se opět ukázal fakt tristní. Perspektivně bych k nim přiřadil asi už nepoužitelnýho Scamaccu, a dále těžko použitelných Lanziniho (jinak ale díky!), příliš jednoduchýho Johnsona a dnes opět tragických Suka s Fornalsem. Tak, a to jsme dnes skoro komplet.

Pozitivum? Mubama! Zapojit víc hráčů jeho generace bych určitě zkousnul líp, než vidět tohle umírání za živa. Tam je alespoň perspektiva.

Chápu Moyese, který to v danou chvíli takhle rozhodl. Snad se nám to nevymkne z rukou - nerad bych se dožil zápasu o všechno v posledním kole. Tak, a teď budeme mačkat kapesník zítra. To jsme dopadli...

Takovouhle sezonu? Už nikdy! Zodpovědní by měli pykat na hrachu. COYI!!!

Reagovat
kolouch

Sestup je uz jen v hodne teoreticke rovine a s dnesni sestavou jsem byl spokojeny. Souhlasim, ze vykony tebou zminenych hracu byly fakt spatne, ale muzeme se divit? Cornet, Downes, Johnson a Lanzini si diky Moyesovi tuto sezonu ani neskrtli. Bez herni praxe se jim bude darit tezko. I lavicku je potreba udrzovat v kondici, to Moyesovi unika

Reagovat
OnlyWHU

Podle mě :

Šanci určitě nedostal Lanzini a někdy mohl víc střídat Downes. Cornet byl dlouho zraněný a pak i před tím nic neukázal. Typově je to hráč na odpis. Hromotluk Johnson je téměř k nepotřebě - v PL neznám technicky slabšího hráče, navíc často propadá takticky. Nikdo z nich (snad kromě Downese) by nám v současný situaci nepomohl. Oni za to ale nemohou. Tady nás vytrestala katastrofální přestupová bilance vedení klubu a hlavně Moyese a Newmana, kteří za to nesou největší zodpovědnost. Vyházeli jsme třetí největší balík v PL za přestupy a celkový efekt je tristní. Každopádně nás čeká radikální obměna kádru. Naše velký opory Fabi, Cress, Antonio a možná i Fornals s Ogbonnou už mají svůj čas. K tomu ještě borci, o nich byla řeč. Odejde-li Rice, asi si budeme muset nechat Suka! Tohle všechno je slušná kláda. Inspirovat bychom se klidně mohli ve srovnatelných Brightonu, Ville, Brentfordu a Fulhamu.

Prosakují zprávy, že má Moyes zůstat, a tak asi půjdeme do dalšího rizika, že to zase nebude fungovat. Trenéři svůj rukopis příliš nemění. V jeho případě - není schopen výrazněji změnit. Jestli to tak bude, jdeme zase dobrovolně do ukrutný loterie. Ani neuvěřitelný případ Leicesteru nás neopučí.

Přestože jsme (i díky nim) zachráněni, už nikdy, nechci takovou sezonu. Třebaže bychom i vyhráli KL.

COYI!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele