12. kolo
19.10.2022 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Josh Dasilva, César Azpilicueta a Jorginho (© AFP)

Chelsea jen remizovala s Brentfordem

Chelsea pod Grahamem Potterem poprvé ztratila body, když pouze remizovala na hřišti Brentfordu 0:0. Podobně jako v duelu s Aston Villou sice The Blues udrželi čisté konto, vděčit za to mohou ale hlavně výbornému Kepovi a špatnému zakončení domácích, defenziva The Blues totiž zatím rozhodně skálopevná není.

Brentford do utkání vlétl pořádně nažhavený a už po deseti minutách se ve vápně skácel Mbeumo, penalta se ale správně nepískala. Po dvaceti minutách se ve vyložené šanci ocitl Toney, který se po standardní situaci objevil trestuhodně osamocen před brankářem Kepou, svou hlavičku ale nasměroval pouze do něj. Na druhé straně se nebezpečně uvolnil útočník Broja, jeho nabídku ale Kai Havertz nevyužil, proti prudké střele Azpilicuety zase zasáhl brankář Raya.

I do druhého dějství vstoupili lépe domácí fotbalisté, po centru z pravé strany se objevil zcela sám na malém vápně útočník Mbeumo, svou hlavičku ale nasměroval pouze do náruče připraveného brankáře Kepy. V další příležitosti se objevil útočník Toney, který přeskočil stopera Koulibalyho, branku ale vůbec netrefil. Chelsea o sobě dala vědět až po hodince hry, kdy se do zakončení z hranice vápna protlačil nevýrazný Havertz, s jeho ránou ale Raya neměl velké starosti.

Patnáct minut před koncem pálil nebezpečně Kovačič, branku ale těsně netrefil. Tentýž hráč se do kulatého nesmyslu opřel i deset minut před koncem, branku ale vysoko přestřelil. Na druhé straně mohl rozhodnout Toney, ten se ale nechal vytlačit do ostrého úhlu a posléze jen nastřelil brankáře Kepu. V nastaveném čase mohl rozhodnout střídající Chukwuemeka, toho ale vychytal domácí brankář a utkání tak dospělo k bezbrankové remíze.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (1)

Přidat komentář
hematop

Tady dle mého názoru Chelsea ztratí. Můj tip 0-0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele