15. kolo
06.11.2022 15:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Radost hráčů Aston Villy (© AFP)

Emeryho úspěšná premiéra

Domácí vstoupili do zápasu výborně a po gólech Baileyho a Digneho vedli v 11. minutě už 2-0. Manchesteru se podařilo snížit, když na konci prvního poločasu Shaw trefil záda Ramseyho, od kterých se míč nešťastně odrazil do vlastní brány. Po přestávce United pokračovali ve zvyšující se aktivitě, ale jejich snahu zpražil Ramsey, jenž po rychlém protiútoku uklidil míč do pravé šibenice. Hosté už na domácí obranu ve zbytku utkání nevyzráli, a tak Unai Emery zažil úspěšnou premiéru na lavičce Aston Villy a získal první tři body. Aston Villa vlétla do utkání a z první vážné šance hned uspěla. V 7. minutě se domácí prezentovali rychlou akcí, Ramsey krásnou přihrávkou za obranu našel Baileyho a ten balón umístil k pravé tyči. O čtyři minuty později bylo pro hostující tým ještě hůře. Shaw zfauloval protihráče a Aston Villa zahrávala přímý kop kousek za vápnem. K míči se postavil Digne a míč poslal přesně k pravé tyči. United se vůbec nemohli dostat do zápasu a s rychlými útoky soupeře měli velké problémy. V 16. minutě se v dobré pozici objevil Buendia, ale jeho střela z hranice vápna mířila těsně nad. Ve 34. minutě se na druhé straně dostal k míči v malém vápně Garnacho, avšak jeho následná střela našla pouze rukavice připraveného Martíneze. O minutu později se na pěkný centr vyšvihl do vzduchu Ronaldo, ale ani on na gólmana soupeře nevyzrál. United se dočkali až v samotném závěru prvního poločasu. Shaw se dostal k odraženému míči a pohotovým halfvolejem trefil záda Ramseyho, od kterých se balón odrazil za bezmocného Martíneze. Hosté začali druhý poločas aktivně, ale ve 48. minutě jejich snahu zpražil domácí Ramsey, který se po rychle sehraném protiútoku prosadil do pravé šibenice. United se viditelně snažili o snižující gól, ale jejich útočným pokusům buď chyběla větší kvalita ve finální fázi nebo je zastavila pozorná obrana domácích. Manchester měl v druhém poločase více ze hry, ale svou aktivitu nedokázal přetavit v góly. Španělský kouč Unai Emery tak zažil úspěšnou premiéru na lavičce Aston Villy a jeho tým porazil United 3-1. Domácí se posunuli na průběžnou 13. příčku, zatímco Manchester zůstává na pátém místě.

Autor: Jan Keňo / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
fcb+mufc

0-2

Reagovat
Csaplárova past

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele