7. kolo
01.03.2023 20:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Arsenalu (© AFP)

Martinelli se Sakou řídili výhru Arsenalu nad Evertonem

Arsenal si bez větších problémů poradil s Evertonem a navýšil svůj náskok na druhý Manchester City. Dvakrát se prosadil Martinelli, po brance si připsali i Saka s Ødegaardem

Zápas mezi Arsenalem a Evertonem, který byl dohrávkou 7. kola anglické nejvyšší soutěže, se rozjížděl velmi pomalu. První střeleckou příležitost měl v 7. minutě útočník Neal Maupay, nicméně brankář Ramsdale si s jeho pokusem bez problémů poradil. Francouz se pokusil o pár momentů později o poněkud atraktivnější zakončení, ale ani jeho patička nezpůsobila anglickému reprezentačnímu gólmanovi obtíže.

Domácí Arsenal, který se nachází v čele tabulky Premier League, naopak skóroval hned ze své první vážné brankové příležitosti, a to ve 40. minutě. Bukayo Saka si krásně naběhl na průnikovou přihrávku Oleksandra Zinčenka a přesně mířenou střelou z velkého úhlu pod břevno nedal Pickfordovi šanci a otevřel skóre - 1:0.

Svěřenci Mikela Artety potvrdili v závěru první půle svoji velmi dobrou efektivitu, když hned z další možnosti skórovali podruhé. Obránci Evertonu přestali hrát poté, co si mylně mysleli, že rozhodčí Oliver odpíská faul. Zaváhání dokázal využít aktivně hrající Saka, jenž vypíchl míč Gueyemu a přihrál Gabrielovi Martinellimu. Brazilský útočník následně dokázal bez větších potíží propálit bezmocného Pickforda, a tak šli The Gunners do šaten s dvougólovým náskokem.

V 57. minutě jej mohl navýšit Leandro Trossard, jeho rána o zem z malého vápna však přeletěla soupeřící svatyni. Na další branku si tak museli domácí příznivci počkat až do 71. minuty. Belgický křídelník si poradil s obranou Evertonu a tentokrát raději přihrál pod sebe, kde si míč našel Martin Ødegaard, a i díky teči Tarkowského jej dokázal propasírovat za záda Pickforda - 3:0.

O pět minut později měl Arsenal další tutovku, střídající Nketiah si naběhl na skvělý balón od Martinelliho za protivníkovu obranu, následně však jen nastřelil anglického gólmana. V 80. minutě se každopádně přeci jen domácím podařilo počtvrté skórovat. Na řadu přišla další kombinace po ose Nketiah a Martinelli, anglický útočník tentokrát přihrával tomu brazilskému, který z bezprostřední blízkosti poslal míč mezi nohama Pickforda až do sítě.

V samotném závěru měli ještě šanci ke skórování Emile Smith Rowe s Fábiem Vieirou, na výsledkové tabuli se však už nic nezměnilo. Kanonýři tak zvýšili svůj náskok na čele Premier League na 5 bodů, Everton po prohře zůstal osmnáctý.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad neprohraje Arsenál 2. zápas vypsaný jako favorit .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele