7. kolo
04.04.2023 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Oslavující Evan Ferguson (© AFP)

Brighton dohrávku zvládl, na Vitality Stadium se krásnou patičkou trefil Ferguson

Brighton v dohrávce 7. kola zvítězil na hřišti Bournemouthu 2:0. Hosté šli do vedení ve 28. minutě, kdy se krásnou patičkou prosadil Ferguson. Druhý gól přidal v 91. minutě střídající Enciso, a definitivně tak pojistil vítězství Seagulls. Brighton je v současné chvíli na šestém místě, odkud ztrácí 4 body na pátý Man Utd. Cherries se propadli na 18. pozici.

V úvodních 20 minutách hráči obou týmů spíše vyčkávali a zbytečně se nikam nehrnuli. Ve 28. minutě Mitoma našel v malém vápně Fergusona a ten pohlednou patičkou otevřel skóre utkání. O deset minut později se poprvé ozvali i domácí, Billing v pokutovém území tvrdě vystřelil, ale jeho pokus skončil kousek od levé tyče. Ve 40. minutě spálil velkou šanci Solanke, jeho střela už mířila do brány, avšak na poslední chvíli zasáhl jeden z obránců a zablokoval ji.

Hned po přestávce mohl Bournemouth vyrovnat, Lerma obdržel výbornou přihrávku do vápna a pohotově vystřelil pod horní tyč, v bráně byl ovšem připravený Steele a fantastickým zákrokem pokus zneškodnil. V 58. minutě sáhl Gary O’Neill k jedné změně, v utkání skončil Christie a jeho místo zaujal Tavernier. V 76. minutě se ocitl ve vyložené šanci hostující Gross, jeho střelu směřující k pravé tyči však bravurně zlikvidoval Neto.

V 84. minutě zahrozil opět Brighton, střídající Welbeck se v pokutovém území ocitl v dobré pozici, nicméně s jeho zakončením si bez problému poradil Neto. Seagulls se nakonec dočkali druhého gólu až v 91. minutě, to když využil dobrého postavení ve vápně střídající Enciso a zakončením k levé tyči zvýšil na 2:0. Hosté tedy v dohrávce 7. kola porazili Bournemouth, v lize mimochodem neprohráli už 6 zápasů v řadě.

Autor: Jan Keňo / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele