19. kolo
26.12.2021 16:00 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

James Ward-Prowse (© AFP)

Parádní přestřelka mezi Kladiváři a Saints přinesla pět gólů

Dnešní utkání na London Stadium nám nabídlo úžasnou podívanou. Na trefu hostujícího Elyounoussiho z prvního poločasu zareagoval po změně stran střídající Antonio. Saints pak šli znovu do vedení po proměněné penaltě Warda-Prowse, jenže i tentokrát domácí srovnali po střele Benrahmy. Na hlavičku Bednarka už ale Hammers odpověď nenašli a připsali si druhou prohru v řadě.

Bez ohledu na papírové předpoklady byli v prvních minutách zápasu jasně lepší hostující Saints a v 8. minutě šli do zaslouženého vedení. Southamptonu skvěle zafungoval ostrý presink, po kterém získal na polovině míč, který si mezi sebou v postupném útoku vyměnilo několik hráčů. Nakonec Walker-Pieters navedl balón na hranici vápna, odkud přihrál na Mohammeda Elyounoussiho. Ten si míč ještě připravil ke střele a pěknou ranou na zadní tyč nedal Fabianskimu šanci. Obrana West Hamu až příliš ustupovala a nechala norskému útočníkovi mnoho času na klidné zakončení.

Domácí Kladiváři se pak snažili o rychlou odpověď, ale dobře připravení hosté jim dělali velké potíže a nedovolovali Hammers vytvořit si nebezpečnou příležitost. Utkání tím zároveň trochu ztratilo na tempu a skutečných gólových šancí jsme se dlouho nedočkali. Až ve 40. minutě si Nikola Vlašič zpracoval míč a utaženou levačkou pořádně protáhl Forstera, který jeho pokus vyrazil. Pro anglického brankáře šlo dnes o první start v aktuálním ligovém ročníku.

Trenér Moyes nebyl pochopitelně s výkonem svých svěřenců spokojený a do druhé půle vyslal na hřiště Lanziniho a Antonia. A právě jamajský sniper ve 49. minutě rozjásal London Stadium! A bylo to po specialitě domácích, rohovém kopu. K tomu se postavil Nick Bowen. Jeho přetažený centr vrátil před bránu Craig Dawson a Michail Antonio pohotovou hlavičkou mířil přesně pod břevno. Jeho zásah následně potvrdil i VAR.

Hammers poté převzali dirigentskou taktovku, hnali se za další brankou a tlačili Saints směrem k jejich vlastnímu gólmanovi. Jenže v 59. minutě mohli domácí sami inkasovat, poté co dostal po zásahu VARu Southampton výhodu pokutového kopu. Stalo se tak po hodně nešikovném zákroku Craiga Dawsona, který v pádu srazil Broju. K penaltě se postavil tradiční exekutor James Ward-Prowse a s klidem splnil povinnost.

Na domácích ale bylo vidět odhodlání znovu vyrovnat a už v 64. minutě se jim to podařilo!! Tomáš Souček parádním dlouhým pasem nastartoval Nicka Bowena, který si počkal na ideální moment a pak přesně přihrál do vápna na Saïda Benrahmu, jenž z první napálil míč do sítě. Srovnáno 2:2!

Jenže to ještě nebyl konec. V 70. minutě po dalekém přímém kopu Warda-Prowse se balón snesl na hlavu Jana Bednarka, který jemnou tečí překvapil Fabianskiho a vrátil hostujícímu Southamptonu jednobrankové vedení!

Fantastický zápas pokračoval a Kladiváři hlasitě podporovaní domácími tribunami pílili za třetím vyrovnáním. Toho se ale nedočkali, protože si už do konce utkání nedokázali vytvořit větší gólovou příležitost.

Autor: David Ullrich / livesport.cz, onlajny.com, O2tv.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pharrell

2-1

Reagovat
OnlyWHU

Jsme už delší čas z formy. Dnes marnost nad marnost. Propustná defenziva a nepřesná kombinace v poli. Masuaku má své kvality, ale v rozehrávce představuje holý neštěstí. Modlím se za návrat zraněných beků. Melancholický Jarmolenko je pro nás zbytečný. Zápasy s hratelnými soupeři si necháme velkoryse utéct hned v začátku a pak doháníme manko. Zvedneme se brzy? COYI!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele