5. kolo
19.09.2021 15:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Jesse Lingard se spoluhráči (© AFP)

United otočili duel na West Hamu

Napínavý závěr přineslo utkání pátého kola Premier League mezi West Hamem United a Manchesterem United. Kladiváře poslal do vedení Benrahma, za chvíli však srovnal Ronaldo. Rudí ďáblové šli do vedení v 89. minutě zásluhou Lingarda, v šesté nastavené minutě pak penaltu neproměnil domácí Noble.

Ve 28. minutě centrovaný míč propadl ve vápně k Fernandesovi, ten ihned pálil, ale jeho pokus pouze orazítkoval tyčku.

Domácí se však dvě minuty na to ujali vedení. Said Benrahma dostal míč na osu hřiště a zkusil zakončit technickou střelou. Jeho pokus však nešťastně tečoval do protipohybu brankáře Varane, kterému mohl být připsán vlastní gól.

Trvalo to však jen pět minut a bylo vyrovnáno. Cristiano Ronaldo si naběhl za obranu soupeře, dostal tam milimetrový centr od Fernandese a nadvakrát překonal brankáře Fabiańskiho, který mu jeho první střelu vyrazil přímo do cesty.

Ronaldo mohl po přestávce otočit vývoj zápasu, když dostal od Fernandese přihrávku do vápna, nebyl nikým hlídaný a vypálil, Fabiański jej ale fantastickým zákrokem vychytal.

V 62. minutě Benrahma pálil zpoza vápna a svojí obrovskou ranou orazítkoval obličej McTominaye, který zůstal ležet otřesený na zemi. Hlavní rozhodčí musel přerušit hru.

Maguire deset minut před koncem čistě odstavil Součka a odhlavičkoval míč za vápno, kde si jej přebral Fornals a vypálil, ale úplně vedle.

V Lize Mistrů Jesse Lingard Manchesteru zápas prohrál, v 89. minutě zápasu s West hamem jej však naopak přiblížil k vítězství. Anglický záložník dostal míč do vápna, obhodil si svého strážce a vymetl šibenici Fabiańskiho branky.

O dvě minuty později Zouma skluzem srazil Ronalda k zemi, ale ani teď Atkinson neodpískal pokutový kop. Ten se však pískal na druhé straně o malou chvíli poté. Luke Shaw totiž ve vápně zahrál rukou. Domácí ještě před samotnou penaltou poslali do hry Marka Noblea, který se jí ujal a zklamal. David de Gea vystihl směr, skočil k levé tyči a balon vyrazil pryč od své svatyně. United díky němu získali tři body.

Rudí ďáblové se díky zisku tří bodů dotáhli na první třináctibodový Liverpool, West Ham zůstává na osmí příčce se ztrátou pěti bodů na čelo.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
Moje maličkost

2:2

Reagovat
Class 92

Tady,není o čem.

Za 2.

Reagovat
smetos

Už se probudí Sancho?

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
Pharrell

1:2

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

COYI!!!

Reagovat
duloig

Teším sa na ten mač jak malé decko na cicku. C O Y I !!!!!

Reagovat
HullCity

Ten Moyes je ale kus pořádného debila...proč to sakra nekopal Rice, který pokud se nemýlím byl v sestavě na penalty? Nebo už i ten Jarmolenko, když po jeho centru hrál Shaw rukou?? Takový konec prostě nevymyslíš a když už tak jedině Moyes.

Reagovat
duloig

Toto mala byť remíza.Ja neviem ale tí angláni sa asi nenaučia neposielať hráča z lavičky kopať penaltu.Asi si nepamätajú posledné ME.Stuhnutý drevený hráč z lavičky ide kopať dôležitú penaltu Inak dobrý mač,nebol nikto lepší remíza by bola spravodlivá. C O Y I !!!!

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
vanGomm

Spravedlivá remíza? To,že domácí neproměnili penaltu,tak to bylo pouze učinění spravedlnosti za dost.Hosté měli totiž před tím kopat penaltu,takže by to nejspíše skončilo 1:3.

Reagovat
OnlyWHU

Jsem tak zklamanej, že si dnes raději odpustím jakýkoliv komentář. Nápad s Noblem na penaltu byl od začátku nesmysl a taky to tak dopadlo.

COYI!!!.

Reagovat
smazaný uživatel

De Gea boss

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele