22. kolo
16.01.2022 15:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Jack Harrison (© AFP)

Den otevřených obran skončil lépe pro Leeds

Skóre utkání otevřel v 10. minutě hostující Harrison, na kterého sice odpověděl domácí Bowen, ale Jack Harrison ve 37. minutě vrátil Leedsu vedení. Po přestávce srovnal Fornals, ovšem krátce na to udeřil potřetí v zápase Harrison.

Po úvodním oťukávání se do první možnosti proháčkoval Jack Harrison, který se v blízkosti malého vápna opřel do míče, ale jeho pokus obrana zablokovala. Z následného rohového kopu už nevzešlo žádné nebezpečí. Hosté však byli nadále aktivnější a v 10. minutě se dostali do vedení! Cresswell nezachytil dlouhou přihrávku, k níž se dostal Klich a jeho ránu skvěle vyrazil Fabianski. Domácí obrana ale opět zaspala a nikým nehlídaný Forshaw přistrčil míč Harrisonovi, jehož ránu na zadní tyč už nemohl gólman Fabianski zastavit.

Až pak se probrali také Hammers a svého soupeři začali zatlačovat do vlastního pokutového území. Dlouho se ale nedostali do větší příležitosti. Až ve 29. minutě měl na hlavě vyrovnávací gól Dawson, který hlavičkoval před prázdnou bránou z malého vápna. Stoper West Hamu ale trestuhodně minul! Nemusel však litovat dlouho. Rohové kopy jsou, jak známo, specialitou Hammers a po dalším takovém ve 33. minutě se hlavou prosadil Jarrod Bowen, který se skvěle zbavil svého strážce a překonal Mesliera. Zasloužené vyrovnání.

Ve 37. minutě však přišel šok! Defenziva Hammers rozhodně nezářila a nezareagovala dobře na rohový kop. Hlavičkující Ayling tak prostrčil míč na Harrisona, který s jistou dávkou štěstí zaznamenal druhý gól v zápase. Průvan v obranách pokračoval a ve 41. minutě se sám před Meslierem objevil Rice. Z úhlu ale branku netrefil. V podobné příležitosti se v nastavení ocitl hostující Daniel James, který byl sám před Fabianskim. Ten jeho slabý pokus v pohodě chytil.

Do druhého poločasu vstoupili Kladiváři odhodlaní vyrovnat a v 52. minutě se jim to podařilo! Antonio výborně podržel u vápna těžký míč, přihrál Fornalsovi, ten si obhodil obránce a vědomě do protipohybu Mesliera zavěsil na přední tyč. 2:2.

Nerozhodný stav ovšem nevydržel dlouho. Vlašič zaspal při rozehrávce, k míči se dostal Raphinha, výborně našel Harrisona a ten obloučkem završil v 60. minutě hattrick! Kladiváři dnes tropí jednu chybu za druhou a potřetí musí dotahovat. 2:3.

V 63. minutě mohlo být pro Moyesovu družinu ještě hůř, Raphinhův přímý kop však skončil na tyči. Kladiváři dnes očividně nebyli ve své kůži a po další ztrátě opět inkasovali. Raphinha z brejku zachoval klid a předložil míč do vápna ideálně Klichovi a ten nezaváhal. Po konzultaci s VARem byl ale odpískán ofsajd.

Podobná situace se opakovala i na druhé straně, kdy kvůli postavení mimo hru neplatil zásah Jarmolenka. Ten se dostal k míči po krásné ráně Coufala a ještě lepšímu zákroku Mesliera. V nastavení mohl ještě srovnat Bowen, ale zblízka poslal míč hrudí nad!

Autor: David Ullrich / O2tv.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2,77-3,58 . Jeden z těch dvou? Výhra o 2 a více a přesně o 1 gol.

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečné.

Reagovat
OnlyWHU

Dnes? Všechno špatně a kopec smůly navrch. A k tomu neoblíbený sudí. Zoufalá obrana v nedbalkách (Diop, Cresswell) nohejbalová rozehrávka uprostřed hřiště, taktický hrubky a viditelně utavený opory vpředu. Navíc, tentokrát nechápu střídání. S prominutím Masuaku, zbytečný Jarmolenko a nezkušený nováček nejsou hráči na závěrečný tlak. Platíme krutou daň za nedostatek hráčů do hry. Porovnejme to s týmy, který jsou v tabulce kolem nás. Alespoň nepůjdeme na MU s hlavou v oblacích. Pomůže nám týden pauzy? COYI!!!

Reagovat
duloig

Deň blbec dnes. Katastrofálna finálna prihrávka, zbytočné individuálne chyby,obrana jedna hrúza. Som si myslel že už Zouma dnes nastúpi. Ale asi ho Moyes ešte šetrí na mač s devils. Dnes najslabší Diop. A citeľne chýba Suk. Lanzini miesto neho nie je dobrá náhrada. Škoda straty bodov ale tak Bielsa je čarodej,dobre pripravil svojich chalanov. snáď o týždeň vytrieme kocúra diablikom a preto C O Y I !!

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele