33. kolo
17.04.2022 15:15 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Wout Weghorst (© AFP)

Souček zachránil West Hamu alespoň bod

West Ham United remizoval na domácí půdě v utkání 33. kola Premier League s Burnley 1:1. Hosty poslal do vedení Wout Weghorst, za domácí vyrovnal Tomáš Souček.

Domácí se mohli ujmout vedení ve třinácté minutě, ale proti byl brankář Burnley Nick Pope. Jarrod Bowen střílel po rohovém kopu, ale jeho pokus obrana zblokovala. Míč se však odrazil zpět k němu, a tak vyslal už mnohem lepší ránu, kterou musel Pope reflexivně vyrazit.

Chvilku po půlhodině hry se Burnley ujalo vedení. Cornetův roh výborně hlavou zakončil Jay Rodríguez. Jeho hlavička mířila jen do břevna, hosté však měli štěstí, jelikož se míč odrazil na hlavu Wouta Weghorsta, který už jej dokázal dopravit za Fabianskiho.

V závěru poločasu mohli hosté dokonce vedení navýšit. Maxwel Cornet unikl obraně kladivářů a gólman Fabianski jej fauloval. Sám faulovaný se poté ujal pokutového kopu, jenže míč nesmyslně poslal snad dva metry vedle brány. Další protiútok měli hosté v 63. minutě. Z levé strany dostal na hranici vápna balon Jay Rodríguez, jenže střela mu nesedla a míč zamířil vysoko nad.

V 74. minutě bylo vyrovnáno. Na přímý kop Lanziniho z pravé strany si mezi několika obránci naskočil Tomáš Souček a hrudí balon poslal do sítě. Za dvě minuty mohl být dokonce dokonán obrat, když si Benrahma narazil s Ricem a poté lobem překonal Popea. Toho však zachránili obránci.

West Ham v závěru měl ještě několik šancí na výhru. Antonio pálil těsně vedle, Diop hlavičkoval k tyči, kam se ale natáhl Pope. Poté sám na bránu mířil opět Antonio, který však brankáře Burnley znovu nepřekonal.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
OnlyWHU

Otázka zní: zasloužili jsme získat více bodů za výkon v prvních dvou třetinách zápasu? Náš unavený manšaft hrál profesorskej fotbal a proti velmi hratelnému soupeřu jsme zařadili dvojku až v závěru. Nejvíc to bylo vidět na úplně jalovýmu Antoniovi, kterej v závěru už pletl nohama. Zachránil nás Suk a soupeřem neproměněná penalta. Nechápu, proč v takovým zápase nehrál Cuf. Podpořili jsme tak módní trend rozdávání bodů soupeřům z dolní poloviny tabulky. Teď nás čeká hodně náročnej program, v němž už můžeme jen překvapit. COYI!!!

Reagovat
duloig

Každý chcel rozhodnúť a nerozhodol nikto. Keby si nahrali tak vyhráme. Keby keby keby

C O Y I ⚒️

Reagovat
OnlyWHU

Naprostý souhlas. Nechci se pořád otírat o Antonia, ale dnes mohl třikrát pohodlně přihrát na čistý gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to riadne unavený mančaft. Tá dravosť, agresivita, sviežosť z minulosti už chýba, tak to je, keď káder je úzky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele