7. kolo
03.10.2021 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Brentford slaví vítěznou trefu (© AFP)

Nováček z Brentfordu po infarktovém závěru porazil domácí West Ham 2:1

Včely šly do vedení ve 21. minutě, kdy se stejně jako v utkání s Liverpoolem prosadil Mbeumo. Kladiváři si následně vypracovali hned několik slibných příležitostí, ale úspěšně je zahazovali. Až v 80. rozjásal domácí tribuny po přesné střele Bowen. V úplném závěru se ale prosadil střídající žolík Wissa a v 94. minutě přisoudil hostům vítězství. Brentford si po gólu v poslední minutě připsal další tři body a v tabulce se posunul na 7. místo. West Ham je devátý.

Hostující Včely mají za sebou úspěšný vstup do letošního ročníku Premier League a stejně sebevědomě vstoupily i do dnešního utkání. Už v 10. minutě zahrozil z první velké šance hostů útočník Ivan Toney, který se ukázkově položil do voleje a mířil na přední tyč. Pozorný Fabianski se ale nenechal překonat. V 16. minutě se ozvali také domácí, ale Zouma svou hlavičkou netrefil.

A tak to byli hosté, kteří se jako první radoval. Ve 21. minutě vyslal Toney do úniku Canóse, jehož křižnou střelu sice Fabianski skvěle zneškodnil, ale dorážející Mbeumo už byl nad jeho síly. Goal Line Technology ihned potvrdila, že míč těsně překročil celým objemem brankovou čáru. Krátce před koncem první půle se do dvou slibných možností dostal domácí Benrahma, ale na poprvé střílel jen doprostřed a druhý pokus skončil vedle.

Stejný hráč pokračoval v aktivitě i v druhém poločase a v 50. minutě vystrašil z přímého kopu gólmana Rayu, který jeho projektil konečky prstů vytáhl nad břevno. A šance Kladivářů se začaly hromadit, v 57. minutě Raya skvěle vyběhl proti unikajícímu Bowenovi a o tři minuty později anglický záložník jen těsně minul bránu po centru Vladimíra Coufala, který se dal před nedělním duelem do pořádku. West Ham dál tlačil a v 80. minutě se konečně dočkal vytouženého srovnání. Souček ve vápně perfektně sklepl míč do druhé vlny a agilní Bowen naprosto milimetrovou střelou na přední tyč obstřelil hradbu těl a mohl začít slavit.

Hostující kouč Frank reagoval na vývoj utkání dvojitým střídáním, když na hřiště poslal Bidstrupa a Wissu. A právě Wissa se ukázal jako dokonalý žolík, když v závěru celé utkání rozhodl. Africký útočník z Demokratické republiky Kongo se dostal k balónu poté, co ho nepříliš jistě vyrazil Fabianski a prudkou střelou o zem nedal polskému gólmanovi šanci.

Autor: David Ullrich / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
duloig

COYI ⚒️

Reagovat
OnlyWHU

Tak tohle budu rozdejchávat ještě dlouho. Fotbalová ukrutnost. Ve chvíli, kdy jsem přemýšlel,že je pro nás bod z tohohle zápasu málo, jsme podělali poslední standardku soupeře. Mělo by nás to poučit a motivovat! Ten zákrok Ogbonny? v poslední minutě je na dlouhý přemýšlení. COYI!!!!

Reagovat
Leon7

Brentford hrál prostě dobře. Nechápu proč se Hammers pořád snažili hrát vzduchem, když to bylo naprosto beznadějný a Moyesovo ignorování střídat mi už fakt leze krkem

Reagovat
OnlyWHU

Koho měl střídat? A kdo měl přijít?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele