20. kolo
28.12.2021 16:00 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Tomáš Souček (© AFP)

Velký obrat West Hamu, Watfordu nasázel čtyři gól

Na začátku vše díky Dennisově brance vypadalo pro Watford růžově, konečný výsledek si ovšem za rámeček nedá. Po velkém obratu West Hamu, o který se postarali Souček, Benrahma, Noble a Vlašić totiž prohrál 1:4.

Hned první větší šance utkání přinesla Hornets vedení. Emmanuel Dennis si dobře poradil na hranici vápna se dvěma obránci, navedl si míč do středu a následně ranou do šibenice zavěsil. Srovnáno mohlo být velmi brzy, to by ovšem Benrahmův pokus zpoza vápna nesměl skončit na břevně.

Co nezvládnul on, to dokázal v sedmadvacáté minutě Tomáš Souček. Ten si naběhnul na Bowenovu průnikovou přihrávku a následně přesně k bližší tyči překonal gólmana. A jen o pár desítek sekund později se dočkal i sám Said Benrahma. Tentokrát dostal přihrávku ze strany od Antonia, načež si s brankářem i se štěstím poradil.

Po návratu ze šaten udeřili Kladiváři potřetí. Bowenova trefa ale nemohla být uznána, jelikož jí předcházel Součkův faul. Na opačném konci hřiště se musel činit Fabianski proti Sissokově střele. Podruhé v krátkém sledu přišlo záhy do hry video, tentokráte se zkoumal Bachmannův souboj s Bowenem.

Sudí dospěli k závěru, že šlo o nedovolený zákrok a kopala se penalta. Té se ujal Mark Noble, který s přehledem proměnil. West Ham pak po dlouhý čas jen kontroloval vedení, načež v nastaveném čase vsítil svou čtvrtou branku. Po pravé straně se pěkně prosmýkl Bowen, ten následně naservíroval balón k Nikolu Vlašićovi, jemuž už zakončení do poloodkryté klece nedělalo problém.

V samotném závěru pak mohl skóre alespoň korigovat Emmanuel Dennis, protiútok dvou hráčů na jednoho však zakončil trestuhodně - napálil totiž jen vybíhajícího Fabianského. Hammers tak vedení udrželi a po dlouhé době zvítězili.

V tabulce se tak vrátili na páté místo, byť Tottenham a Manchester United mají v dohrávkách velkou šanci je předstihnout. Ztráta na čtvrtý Arsenal aktuálně činí čtyři body. Watford naopak nezvládl už pátý zápas v řadě a i přes relativně produktivní ofenzivu se tak nachází až na sedmnácté příčce. Stejně jako v případě West Hamu i Hornets mohou být předstihnuti v dohrávkách, a to Burnley.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat
OnlyWHU

Noc a den! Zasloužená výhra po hodně zlepšeným výkonu. Loučení s rokem ve velkém stylu. Klobouk dolů, umíme zabrat. Snad nás to posune mentálně. Netrpělivě čekám na návrat obrany. Suk to konečně protrhnul a totéž Vlašič. Krále bych nechal do konce sezony, musí ale dostat konečně ligovou šanci. Dnes Cuf opět ve svý kůži. Obligátně opakuju: bravo Fabi! Všechno nejlepší do novýho roku všem věrným Kladivářům! A teď jdu na pivo! COYI!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele