15. kolo
04.12.2021 18:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Bernardo Silva (© AFP)

Manchester City porazil Watford a jde do čela

Chelsea v sobotu po obědě nestačila na West Ham a přišla o první místo tabulky. Před londýnský klub se odpoledne dostal Liverpool a večer ho předskočil i Manchester City, úřadující mistr zvládl souboj s Watfordem a je novým lídrem.

Favorit měl skvělý nástup, v úvodních minutách přikoval soupeře na jeho polovině a vytvářel si jednu šanci za druhou. Ve třetí minutě ještě uhasil nebezpečí João Pedro, který odklízel z brankové čáry gólovou hlavičku Laporteho. Domácím ale varování nestačilo, o chvíli později nechali na malém vápně zcela volného Sterlinga a ten otevřel skóre - 0:1.

Manchester City nepolevoval v aktivitě a nejvytíženějším hráčem na trávníku byl brankář Daniel Bachmann. V osmé minutě vyškrábl na roh povedenou ránu Sterlinga, za další tři minuty si na něj v tutovce nepřišel ani Grealish. Ve 21. minutě si oba svůj souboj zopakovali, Grealishův pokus tečoval Cathcart a Bachmann dokázal rychle zareagovat.

Defenzíva Watfordu nestíhala rychlé kombinace svěřenců Guardioly a ve 31. minutě ji od druhého inkasovaného gólu neuchránil ani Bachmann. Gündoğana vychytat sice ještě dokázal, spoluhráči ovšem nereagovali na odražený míč, jehož se ujal Silva a z úhlu poslal balón do sítě - 0:2.

Manchester City dominoval a v první půli nakonec nerozhodl i díky tomu, že ve 34. minutě mířil v další tutovce nad Foden. Obrázek hry se nezměnil ani po návratu z kabin, z té hostující vysprintoval Sterling a Bachmann musel tasit další vynikající zákrok. Znovu do akce musel v 59. minutě, to si na něho střelou na bližší tyč nepřišel Foden.

Vzhledem k průběhu bylo jenom otázkou času, kdy přijde definitivní rozhodnutí a v 63. minutě se o něj parádním způsobem postaral Silva. Portugalec ukončil obléhání šestnáctky, navedl si míč na svou levačku a parádní ranou usmrtil všechny pavouky v šibenici, Bachmann se tentokráte mohl jen ohlédnout - 0:3.

Do role diváka se Bachmann znovu převtělil v 68. minutě, ze střední vzdálenosti zkusil štěstí Grealish, jeho střelu tečoval jeden z obránců a míč zaťukal na břevno. O chvíli později pak Bachmann zaplatil vysokou daň za likvidaci šance Laporteho, míč ho zasáhl do nejcitlivějších míst na těle a hra musela být na okamžik přerušena.

Až zranění brankáře jakoby hosty uspokojilo, polevili ve své aktivitě a rychle přišel trest. V 74. minutě projevil instinkt střelce Hernández, když po zakončení do tyče pokračoval v pohybu směrem dopředu a vrátil odražený míč do sítě - 1:3.

V 78. minutě dokonce mohlo být zaděláno na drama a opět u toho byl Hernández, z pravé strany našel volného Kinga a ten minul. Závěr nakonec další změnu stavu nepřinesl, Sterling střílel nad a mezi tyče se nevešel ani pokus uzdraveného De Bruyneho.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (3)

Přidat komentář
MCFC_8

0:3

Reagovat
t0mmy33MCFC

snad jo, na nase pomery trochu zaostavame ve skore

Reagovat
MCFC_8

Skoda toho inkasovaneho golu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele