28. kolo
06.03.2022 15:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Gabriel Martinelli (© AFP)

Arsenal udržel vedení na Watfordu a nakukuje do top čtyřky

Watford marně dotahoval náskok Arsenalu v utkání 28. kola Premier League, hostující celek vyhrál 3:2. Skóre otevřel Martin Ødegaard, zanedlouho však vyrovnal domácí Cucho Hernández. Hosté poté přidali dvě branky zásluhou Bukaya Saky a Gabriela Martinelliho, snížení Moussy Sissoka už nic nezměnilo.

Domácí se prosadili už po sedmnácti sekundách. Útočník Dennis se však v době přihrávky nacházel v ofsajdu. A tak mohli v páté minutě udeřit hosté. Saka dostal přihrávku na pravou stranu, poslal balon do vápna a Martin Ødegaard levačkou uklidil míč k zadní tyči.

Netrvalo však dlouho a bylo vyrovnáno. Domácí se šikovně uvolnili na pravé straně a do vápna přilétl nadýchaný centr. Po něm předvedl fotbalovou parádu Cucho Hernández. Ten totiž vystřihl ukázkové nůžky a trefil se přesně k tyči.

"Kanonýři" mohli jít znovu do vedení v devatenácté minutě poté, co Thomay Partey vybojoval za šestnáctkou míč a vyslal zajímavou technickou střelu levačku na zadní tyč. Minul jen těsně. Do vedení se tak Arsenal dostal až po půlhodině hry. Bukayo Saka vybojoval před pokutovým územím míč od váhajícího hráče Watfordu, narazil si s Lacazettem a poslal balon do protipohybu Fostera k levé tyči.

Ve druhém poločase se Gunners na domácí vrhli ze všech sil a po sedmi minutách rozvlnili síť v tomto zápase už potřetí. Zpoza velkého vápna se do míče krásně opřel Gabriel Martinelli a jeho rána zapadla mimo dosah domácího brankáře.

V 72. minutě Emmanuel Dennis skvěle načasoval náběh do pokutového území, kam přilétl centr z pravé strany. Domácí útočník však balon vůbec netrefil, ačkoliv měli velkou šanci snížit náskok Arsenalu na jeden gól.

Ke snížení však nakonec přeci jen došlo, a to v 87. minutě. Moussa Sissoko si v pokutovém území ukázkově zpracoval míč na prsa, procedil jej přes obránce a vystřelil pod padajícím brankářem Ramsdalem do sítě.

V závěrečných minutách se však hráči Arsenalu chovali zkušeně a nepustili domácí do sebemenšího náznaku šance. Pro Hornets už začíná být situace kritická jedenáct kol před koncem soutěže se nachází na předposledním místě a ztrácí tři body na sedmnáctý Everton, který však má tři zápasy k dobru. Gunners se naopak díky cennému vítězství na horké půdě posunuli na čtvrté místo a dále budou bojovat o účast v příštím ročníku Ligy mistrů.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele