1. kolo
15.08.2021 17:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Heung-min Son (© AFP)

Tottenham zaskočil obhájce titulu. Výhru nad Man City vystřelil Son

Dalo se čekat, že Manchester City to nebude mít v Tottenhamu jednoduché, přesto se vítězství domácích nečekalo. Spurs však díky jedinému přesnému zásahu Heung-min Sona přemohli Goliáše v blankytně modrých dresech. Citizens mohli litovat zejména nevyužitých příležitostí z úvodu mače.

Z letních posil se v základní sestavě "Kohoutů" objevil jen navrátilec z hostování Skipp. Také hosté vsadili od úvodní minuty na jednu novou tvář, když se do tříčlenného středu pole vměstnal anglický reprezentant Grealish.

Do vedení mohli jít jako první favorizovaní obhájci titulu, avšak Gündoganem rozehraný přímý kop přizvedla bránící zeď nad břevno domácí svatyně. Po následném rohovém kopu poněkud zaváhal brankář Tottenhamu Lloris, jenž přesně neodhadl trajektorii letícího míče a umožnil Fernandinhovi hlavičkovat. Kapitán Manchesteru nicméně ke štěstí Londýňanů střílel nepřesně.

Tlak Citizens pokračoval v šesté minutě, kdy Cancelo sebral odraženou merunu, jenže ani on v pokutovém území netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Spurs se poprvé pořádně předvedli až ve 24. minutě, hned ale málem skórovali, když volej Lucase po standardní situaci zastavil až před brankovou čarou hlídkující Gündogan. Za hosty kontroval Mahrez, který však jen napodobil své spoluhráče a rovněž netrefil bránu. Pár centimetrů chybělo ve 40. minutě na druhé straně hřiště též Sonovi.

Tottenham nicméně postupem času vyrovnal hru a deset minut po přestávce dokonce gólové udeřil. Bergwijn se Sonem rozjeli zprvu nenápadný protiútok, avšak druhý jmenovaný si poradil skvěle. Korejský šikula si od pravé postranní čáry navedl míč k hranici pokutového území, kde se přes bránícího Akého uvolnil k přízemní ráně levačkou, jež zapadla chirurgicky přesně ke vzdálenější tyči.

V 60. minutě mohli "Kohouti" znovu udeřit z brejku. Míč se tentokrát trochu šťastně odrazil k osamocenému Bergwijnovi, který ale těsně minul svatyni Manchesteru. Hosté pochopitelně usilovali o vyrovnání, jenže v závěrečné půlhodině, jenže až na střelu Grealishe z úhlu, kterou Lloris vyrazil, se na žádnou velkou příležitost nezmohli.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (9)

Přidat komentář
diastan

No konečně

1:3

Reagovat
MCFC_8

Netrufam si tipovat...vsetko zalezi od zostavy, chyba nam 10 hracov, aspon k dnesnemu dnu (vacsina dovolenky po Eure)...uvidime

Reagovat
Moje maličkost

Souhlas. Tohle může dopadnou jakkoliv. Kurz na slepice přes 5,0 je docela úlet.

Reagovat
Moje maličkost

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Son, - Ferrán, Sterling, Mahrez

Je to tady

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris - Tanganga, Davinson, Dier, Davies - Hojbjerg, Skipp - Lucas, Lo Celso, Son - Alli

Reagovat
smazaný uživatel

zajimave

Reagovat
t0mmy33MCFC

walking football

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele