2. kolo
22.08.2021 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Mason Greenwood (© AFP)

Man United ztratil na půdě Southamptonu

Southampton remizoval ve druhém kole Premier League s Manchesterem United 1:1. Domácí se dostali do vedení díky nešťastné teči Freda, na kterou po přestávce díky přihrávce Pogby reagoval Mason Greenwood.

Hned v první minutě zahrával přímý kop James Ward-Prowse, který se snažil překvapit Davida de Geu přímou střelou k bližší tyči. Míč ještě nepříjemně odskočil od trávníku a brankář Manchesteru měl co dělat, aby ho vyrazil na roh.

Netrvalo dlouho a hostující celek přišel s odpovědí. Skvělý centr ze standardní situace poslal před bránu Bruno Fernandes. Tam balón tečoval špičkou kopačky Victor Lindelöf a míč se snesl do břevna. K dorážce hlavou se pak ještě dostal Anthony Martial a obránci Southamptonu zachraňovali na brankové čáře.

Ve 30. minutě hlediště St. Mary's rozjásal Che Adams, který se dostal k míči kousek před pokutovým územím a vystřelil. Balón se ještě otřel o bránícího Freda a zapadl k levé tyči marně se natahujícího Davida de Gey. Gól byl nakonec připsán jako vlastní Fredovi.

Na centr z rohového kopu si naběhl před přestávkou Nemanja Matić, na kterého domácí obrana zapomněla. Srbský záložník tak nebezpečně hlavičkoval, ovšem McCarthy byl na zemi včas a balón lapil.

Paul Pogba prošel v 55. minutě z levé strany s míčem do šestnáctky. Tam ho předával Brunovi Fernandesovi, který mu chtěl vracet, ovšem neudělal to úplně přesně a Pogba tak špičkou kopačky míč pouze tečoval. Díky tomu se však hrací předmět dostal k Masonu Greenwoodovi, který vystřelil po zemi mezi nohama obránce a balón zapadl i za překvapeného brankáře McCarthyho.

Po chvíli se Paul Pogba mohl postarat o otočku stavu. Míč převzal na hranici pokutového území, prošel s ním mezi obránci a sám před McCarthym zakončoval těsně vedle vzdálenější tyče.

V 64. minutě nastoupil do hry Jadon Sancho. Po jeho nahrávce poslal zpoza šestnáctky před bránu nadýchaný oblouček Fred. Míč si našel Mason Greenwood, jenž hlavičkoval z dobré pozice nad břevno.

O deset minut později měli z ničeho nic šanci domácí. Ward-Prowse obral výtečným napadáním o míč Maguira a z toho mohl těžit Adam Armstrong, který se v šestnáctce ocitl tváří v tvář De Geovi. Brankář United však zakončení útočníka Sotonu vyrazil.

Gól se však nepodařilo dát už žádnému celku, a tak se body dělily.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
niflheim

0:2

Reagovat
Moje maličkost

0:2

Reagovat
Fikus19

0:3

Reagovat
Fikus19

0:3

Reagovat
syraLFC

0:4

Reagovat
Devil

0:2

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
Švejk :)

1:3

Reagovat
Vsadim gule

1:3

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele