9. kolo
23.10.2021 16:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Maxwel Cornet (© AFP)

Southampton doma s Burnley remizoval

Fotbalisté Southamptonu remizovali v devátém kole Premier League s Burnley 2:2. Branky domácích si připsali Livramento a Broja, za hosty se dvakrát trefil Cornet.

Hosté se ve 13. minutě dostali do vedení. Na brilantní centr Matthewa Lowtona ze strany si naběhl Maxwel Cornet, který hlavou postrčil míč k zadní tyči. Právě po odrazu od ní balón zaplul za brankovou čáru. Domácí záložník Mohamed Elyounoussi si ve 29. minutě naběhl na centr Romeua a následně hlavičkoval. Zhruba o metr ale zadní tyč hostující svatyně minul.

Nechybělo moc a hosté by šli ve 33. minutě do dvoubrankového vedení. Cornet přihrál míč McNeilovi, který ještě vybídl v lepší pozici Chrise Wooda. Útočník Burnley svou utaženou střelou k tyči ale nechal vyniknout Alexe McCarthyho. V gólovce se poté ocitl na druhé straně Theo Walcott. Parádní balón ze strany na hranici šestnáctky zalepil na nohu a následně vystřelil po zemi. Bránu celku v černých dresech minul. Nathan Redmond se posléze po parádní práci spoluhráče, kterým byl Armando Broja, ocitl před prázdnou bránou. Přihrávku ale dobře netrefil, a proto velkou příležitost spálil.

Southampton pokračoval před přestávkou v tlaku a tentokrát to zkusil Valentino Livramento individuálně. Jeho obstřel byl ale až moc přesný víc, než by si domácí přáli. Zazvonila Tyč. Nakonec se však Southampton se prosadil po rohovém kopu. Na centr Nathana Redmonda si naběhl Valentino Livramento dokonale. Hlavou usměrnil míč pod břevno, takže Pope byl v danou chvíli bezmocný. Na začátku druhého poločasu udeřil Southampton podruhé. Po mizerné přihrávce Tarkowského středem hřiště posunul středopolař Daillo míč na rozběhnutého Armanda Broju, který ve vápně přesně usměrnil míč k zadní tyči.

Hosté však hned v 57. minutě vyrovnali. Diváky naprosto zmrazila pohotová a skvěle utažená střela Maxwela Corneta z dálky. Útočník Burnley trefil prostor u tyče naprosto přesně, McCarthy se natahoval marně. A za chvíli mohli hosté zase vést. Dwight McNeil si navedl míč na levačku, se kterou okamžitě střílel zhruba z dvaadvaceti metrů. Záložník Burnley jen o pár centimetrů netrefil bránu, a tak zápas skončil 2:2.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele