18. kolo
11.01.2022 20:45 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Armando Broja (© AFP)

Southampton přejel Brentford

Fotbalisté Southamptonu vyhráli v utkání osmnáctého kola Premier League nad Brentfordem 4:1. Za domácí se trefili Bednarek, Broja a Adams, vlastní branku si dal Fernández. Jediný gól hostí si připsal Janelt.

Domácí se do toho opřeli pěkně zostra a už v páté minutě šli do vedení. James Ward-Prowse se ujal rozehrávky rohového kopu z levé strany a poslal do vápna parádní nadýchaný centr. Ačkoliv byli hosté v převaze, nedokázali ubránit Jana Bednareka, který hlavou balon usměrnil k zadní tyčce.

Hosté však dokázali ve 23. minutě vyrovnat skóre zápasu. Rasmussen vysunul na pravé straně Mbeuma, který udržel míč před dotírajícím obráncem. Poté odcentroval do pokutového území, kde přesně našel Vitalyho Janelta, který se parádně z voleje trefil k pravé tyčce domácí brány.

Vyrovnaný stav vydržel na půdě Saints jen čtrnáct minut a domácí se znovu ujali vedení. Situaci opět přecházel parádní rohový kop v podání James Warda-Prowseho. Balon pokutovým územím jen prolétl, ale nakonec na hranici vápna našel Ibrahimu Dialla, který z první vypálil do tyče. Od té se však míč odrazil do ruky gólmana Alvára Fernándeze a poté skončil v síti.

Gólové hody pokračovaly po přestávce. Domácí totiž stejně jako v první půli nelenili a v 50. minutě navýšili vedení. Romeu z obranné poloviny vyslal parádní přihrávku na rozběhnutého Armanda Broju. Ten zařadil vyšší rychlost a utekl celé obraně Brentfordu. V zakončení ale měl štěstí, protože balon do sítě doputoval až poté, co přeskočil nohu brankáře Fernándeze.

V 70. minutě domácí svůj střelecký účet uzavřeli. Pokus hostujícího Wissy o prúnikovou přihrávku zastavil dlouhým odkopem Diallo, jenže domácí měli obrovské štěstí, jelikož dalekonosný nákop doletěl až na hranici šestnáctky Brentfordu, kde si jej za obranou převzal Che Adams. Ten sice poté musel chvátat, protože se na něj řítili soupeřovi obránci, ale povedlo se mu nártem překonat Fernándeze.

Hosté si v závěru ještě díky Jensenovi připsali jednu větší šanci, jenže jejich útočník nechal vyniknou gólmana Forstera, a tak se již skóre neměnilo.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele