1. kolo
14.08.2021 18:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Roberto Firmino (© AFP)

Liverpool zvítězil nad Norwichem o tři góly

Norwich nesehrál s Liverpoolem zas tak špatné utkání, ale svěřenci Jürgena Kloppa domácí přestříleli a ukázali větší kvalitu. Tři body jsou ve správných rukou. Základ vítězství položil v prvním poločase Diogo Jota, aby ho po přestávce napodobili Roberto Firmino a Mohamed Salah.

Reds byli na Carrow Road velkým favoritem a tuto roli chtěli od počátku naplňovat. V 10. minutě přišla první vážnější šance, ale Tsimikasův centr Jota zblízka do branky neusměrnil. O osm minut později už střílel přímo na branku Salah a Krul bez větších obtíží balón lapil do rukavic. Pak se předvedl i Norwich. Cantwell výborně vysunul na ofsajdové hranici Pukkiho a jistý zákrok vytasil i Alisson. Byla to největší šance domácích a dá se říci, že klíčový okamžik celého zápasu.

Hra se totiž následně rychle přestěhovala před Krula a Liverpool šel ve 26. minutě do vedení. Salahova volej ještě skončila mimo, ale o chvíli později egyptský útočník lehce sklepl balón pro Jotu a Portugalec už rozvlnil síť. Liverpool se rázem dostal do herní pohody a další pohromu musel před Krulem odvracet Lees-Melou. Norwich se směrem dopředu prosazoval obtížněji, ale své příležitosti měl.

Hosté v závěru poločasu ještě stupňovali tlak, nicméně ovládli ho "jen" 1:0, takže z pohledu Norwiche nebylo nic ztraceno. Uspět proti Liverpoolu vyžadovalo větší odvahu v ofenzívě a kanárci se převážně bránili i ve druhém poločase, načež v 65. minutě přišel druhý gól Reds. Maného střelu defenzíva zablokovala, ale balónu se okamžitě zmocnil Salah, posunul ho k Firminovi a ten už si zblízka poradil.

Přesně čtvrthodinu před koncem se prosadil i egyptský fantom. Tsimikasův roh Gibson odvrátil na hranici pokutového území a tam už Salah povedenou střelou zvýšil na rozdíl tří branek. To byla pro Norwich konečná. Alespoň zkorigovat výsledek mohl Gibson, jenž zblízka napálil brankáře Alissona. Z obou stran to bylo všechno. Liverpool veze z Carrow Road přesvědčivé vítězství 3:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Moje maličkost

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
LokoLFC

1:4

Reagovat
Shuriken_YNWA

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele