3. kolo
28.08.2021 16:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Leicesteru (© AFP)

Norwich těsně podlehl Leicesteru

Norwich zatím stále čeká na své první body v tomto ročníku, nic na tom nezměnil ani sobotní zápas s Leicesterem, který "Kanárci" trochu smolně prohráli 1:2. Na vedoucí gól Vardyho dokázal ještě do poločasu odpovědět z pokutového kopu útočník Pukki, protože se ale patnáct minut před koncem trefil ještě Albrighton, zůstaly všechny tři body v rukou svěřenců manažera Brendana Rodgerse.

Hosté měli nástup do utkání skutečně bleskový, už po osmi minutách obral na pravém kraji Pereira váhajícího Williamse, obránce Leicesteru pak našel skvělou přízemní přihrávkou volného Vardyho, který ranou z první poslal svůj celek do vedení. Vyrovnat mohl útočník Rashica, jeho střelu zpoza vápna ale brankář Schmeichel zneškodnil. Na druhé straně se do samostatného úniku dostal Vardy, toho ale perfektním zákrokem vychytal brankář Krul.

Těsně před poločasovým hvizdem se však "Kanárci" přece jen dočkali vyrovnání. Obránce Söyüncü poněkud hloupě podrazil útočníka Rashicu a ačkoliv hlavní sudí v první chvíli na penaltový puntík neukázal, po konzultaci s videem svůj verdikt změnil. K exekuci se postavil útočník Pukki a neomylným zakončením srovnal skóre.

Druhé dějství přineslo nejprve velkou šanci Maddisona, ke kterému po rohovém kopu propadl míč, záložník Leicesteru však z hranice malého vápna branku netrefil. Leicester však stupňoval své úsilí a nakonec se dočkal odměny - patnáct minut před koncem se po rychlém otočení hry balón dostal k Albrightonovi, který se z úhlu opřel do míče a i díky teči domácího obránce zapadl přesně za zadní tyč.

Norwich se ovšem nevzdal a ještě měl šanci na vyrovnání - nejprve se po zpětné přihrávce ocitl v dobré pozici Cantwell, ten však své zakončení mezi tři tyče nenasměroval. Když pak po rohovém kopu dopravil míč do sítě záložník McLean, nebyla branka zase uznána pro ofsajd Cantwella, který v ofsajdovém postavení stál přímo před Schmeichelem a blokoval mu tak výhled na situaci. Leicester tak s vypětím všech sil udržel hubené vedení a dokráčel k vítězství 2:1.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (1)

Přidat komentář
Moje maličkost

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele