19. kolo
27.12.2021 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Edinson Cavani (© AFP)

Famózní De Gea uchránil Rudé ďábly od porážky s předposledním Newcastlem

Newcastle ovládl první půli a po zásahu Saint-Maximina dlouho vedl. Další obří šance však vychytal De Gea a v 71. minutě vyrovnal na konečných 1:1 Cavani.

Domácí Magpies, přestože nastoupili v roli jasného outsidera, se do svého soupeře již od začátku odvážně zakousli a v 7. minutě dokonce rozjásali St. James Park po vstřelení úvodní branky. Raphael Varane si nedal u půlící čáry pozor na dotírajícího Longstaffa, který mu vypíchl míč. Záložník Newcastlu následně oslovil na levé straně nabíhající Allana Saint-Maximina, který se rychlou zasekávačkou zbavil mátožného Maguira a v pádu perfektně zakroutil balón na zadní tyč De Geovy svatyně. Španělský gólman byl proti jeho umístěné ráně naprosto bezmocný.

Ve 25. minutě se naopak vytáhl proti ostré pumelici Jojo Shelveyho, která se velmi nepříjemně kroutila ve vzduchu. Hosté z Manchesteru hráli hodně slabý odvar toho, na co mají, a natěšené Straky jim dělaly neustálé potíže. Ve 38. minutě dokonce Newcastle po skvělé kličkované Saint-Maximina a zakončení Calluma Wilsona slavil druhý zásah, jenže kvůli těsnému ofsajdu anglického forwarda nemohla být branka uznána a tým Ralfa Rangnicka si tak mohl hluboce oddechnout. V první půli ale jeho svěřenci herně naprosto propadli a pokud chtěli pomýšlet alespoň na bod, museli nutně přidat.

Podle očekávání udělal kouč Ďáblů po přestávce několik změn a na hřiště poslal Edinsona Cavaniho a Jadona Sancha. Druhá půle ale začala obří šancí Magpies na pojišťující gól. Kraft se snadno protáhl po pravé straně vápna a přesným centrem našel ve vápně úplně volného Saint-Maximina. Ten ale míč netrefil vůbec ideálně a nechal tak De Geu vyniknout skvělým reflexivním zákrokem. Vzápětí mohl na druhé straně udeřit i Rashford, ale Dúbravka také předvedl svojí extratřídu a jeho pokus vyrazil.

V 65. minutě opět ze souboje Saint-Maximin vs. De Gea vyšel vítězně španělský gólman a držel šance Manchesteru. A vyplatilo se. V 71. minutě totiž skóroval Edinson Cavani, který po zpětné přihrávce na podruhé dopravil balón do sítě.

Kousek před koncem si ale domácí mohli vzít vedení zpět na svou stranu. Nejprve Murphy šikovným obstřelem napálil tyč a následnou povedenou ránu Almiróna akrobaticky vyrazil brilantní De Gea. Utkání tak skončilo především díky jeho výkonu 1:1.

Autor: David Ullrich / livesport.cz, onlajny.com, O2tv.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele