5. kolo
17.09.2021 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Allan Saint-Maximin (© AFP)

Góly a zábava jen v první půli. Newcastle se rozešel smírně s Leedsem

Leeds šel v Newcastlu brzy do vedení, ještě v prvním poločase však o náskok přišel a nakonec veze ze severu Anglie jen bod. O góly se postarali Raphinha a Allan Saint-Maximin.

Raphinha se mezi střelce mohl zapsat již ve 12. minutě, kdy se natahoval po přihrávce od Rodriga, to jej ale brankář Newcastlu Darlow ještě vychytal. Nedlouho poté už se ale jen marně natahoval po centru z pravé strany, který šikovně pustil na zadní tyč stínující Rodrigo.

Další nebezpečí vyvolal Raphinha v 19. minutě, kdy z úhlu znovu prověřil Darlowa. Na druhé straně se z protiakce neprosadil Almirón, domácí se nicméně postupem času rovněž dostávali do hry a akce se střídaly na obou koncích hřiště. Ve 24. minutě ztroskotal Joelinton v tutovce na gólmanovi Leedsu Meslierovi, hosté kontrovali zakončením Phillipse, které proletělo jen těsně vedle tyče.

Vyrovnání se Straky dočkaly ještě do přestávky. Ritchie ve 35. minutě ještě trefil tyč, za dalších devět minut se ale Saint-Maximin úspěšně prodribloval pokutovým územím a střelou po zemi překonal Mesliera. Leeds si vedení mohl ještě v nastavení první půle vzít zpět, jenže Raphinha po protiútoku prováhal ideální moment na zakončení a trefil jen protihráče před sebou, Firpo pak z dorážky trestuhodně minul svatyni.

Druhý poločas nabídl podstatně méně zajímavou podívanou. Za zmínku stojí snad jen nešikovná hlavička Lascellese na vlastní bránu, kterou musel vytáhnout Darlow. Ve zbývajících minutách se obě mužstva předháněla v ragbyových kopech.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
Moje maličkost

2:2

Reagovat
LeedsUnited

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele