23. kolo
22.01.2022 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Marcus Rashford (© AFP)

Rashford v závěru zařídil tři body pro Manchester United

Manchester United vyhrál v duelu 23. kola Premier League s West Hamem United. O jedinou branku jinak vyrovnaného duelu se v 93. minutě postaral Marcus Rashford. Red Devils tak přeskočili West Ham v tabulce a posunuli se na čtvrté místo.

První poločas byl z obou stran hodně opatrný a první vážnější šanci si vypracovali domácí až v 51. minutě. Fred si narazil s Cristianem Ronaldem a dostal se do pokutového území, kde vyslal tvrdou ránu na bránu hostí. Brankář Aréola si však dokázal poradit a balon vyrazil na rohový kop. Ten už Hammers bez problému odrazili

O čtyři minuty později přišla i první příležitost hostí na změnu skóre. Rohový kop se od hloučku hráčů z malého vápna odrazil na to velké k osamocenému Jarrodu Bowenovi, který si míč zpracoval na prsa a po dopadu na zem pálil. Střela to byla tvrdá, ale De Gea se za ní mohl jen otočit, protože mířila do boční sítě.

V 88. minutě mohli hosté jít do vedení, chyběli jim centimetry. Raphaël Varane pouštěl při rohovém kopu nabíhajícího Tomáše Součka některému ze spoluhráčů, ten však českého reprezentanta nechal být, jako by vůbec nebyl nebezpečný. Celou situaci se ještě snažil zachránit Ronaldo, který byl do té doby u přední tyčky, ale u Součka byl pozdě. "Suk" balon nasměroval na zadní tyč a jen těsně minul.

West Ham znovu hrozil v minutě devadesáté. Declan Rice táhl balon nezvykle po levé straně, a nakonec se rozhodl pro centr do pokutového území. Jeho nabídku spoluhráčům nakonec jeden z domácích obránců srazil tak nešťastně, že balon málem skončil v síti. De Gea se musel pořádně natáhnout.

Rozuzlení přišlo v 93. minutě. Ronaldo po centru od Fernandese posunul doprava na Martiala, který poté prodloužil na hraničně postaveného Cavaniho. Ten na nic nečekal a poslal míč na zadní tyč, kam dobíhal Marcus Rashford a jelikož ho nikdo neatakoval, měl velmi snadnou pozici při dopravení balonu do sítě. Jak ukázal následný záběr, o ofsajd se skutečně těsně nejednalo.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dva poslední tipy na WHU mě nevyšly. Zkusím to po třetí. Tip 2.

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
duloig

Po prvom polčase to vyzeralo že kto spraví chybu vyhrá. Ale kurváááá že to bude u nás

Keď Suk hlavičkoval na konci maču už som stál s plnými pľúcami . . . Kurňa diabli a tie ich knce mačoc tak to už je na šlabikár. Škoda,obrovská škoda mala to byť remízka. Toto ešte budem dlho rozdychávať. Chalani hlavu hore a ide sa ďalej. A preto C O Y I !!

Reagovat
OnlyWHU

Dostat rozhodující gól v posledních vteřinách... Ani se mi po zápase nechtělo něco psát. Zvláště, když jsme nehráli špatně a byli blízko vedení. Vybrali jsme si už štěstí? Výborný Zouma a zlepšená hra zálohy byla znát. Dawsonovi se taky lepši dýchalo. Antonio byl opět jaksi mimo. Střídání Cufa jsem moc nepochopil. Čeká nás boj o příští ročník EL. Přetahovanou o Lingarda bychom měli vzít jako prioritu. Musíme posílit o pár hráčů do základu, jinak budeme hrát střed tabulky. COYI!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Uz nikdy nepis Bravo Moyes.Tenhle zapas posral on!!!!!!!!!!!

Reagovat
OnlyWHU

Nějaká další rada? Co bys v tomhle zápase Moyesovi poradil?

Reagovat
smazaný uživatel

S tim jeho reagovanim na prubehy zapasu jsme prisli v sezone min.o 10bodu!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele