25. kolo
12.02.2022 13:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Jadon Sancho (© AFP)

Další ztráta pro United. Saints vezou z Old Trafford bod

Manchester United jen remizoval ve 25. kole Premier League se Southamptonem 1:1. Red Devils šli sice po gólu Jadona Sancha do vedení, po přestávce však vyrovnal Che Adams.

Ronaldo mohl symbolicky v sedmé minutě protrhnout své střelecké trápení, ale Perraud mu zkazil radost. Portugalský fenomén obešel gólmana Forstera a poslal balon do prázdné brány, ale hostující obránce těsně před brankovou čárou míč odkopl.

Série šancí pokračovala za chvíli na druhé straně, kde Adams dostal centr na malé vápno, ale míč nasměroval pryč od ní. Poté ještě přispěchal se střelou Ward-Prowse, který však napálil pouze clonícího Shawa. United šli ihned po Shawově bloku do brejku, který táhl Sancho. Dostal se k zakončení, ale Forster balon vykopl nohou pryč.

V 21. minutě se po dalším parádním brejku domácí dostali do vedení. Lví podíl na celé akci měl Bruno Fernandes, který parádním centrem poslal po pravé straně do úniku Marcuse Rashforda, který předložil míč na zadní tyč pro Jadona Sancha, který jej dokázal dostat do sítě.

Před přestávkou hosté United ještě dvakrát pozlobili. Nejprve se po dlouhém autu dostal k zakončení Armstrong, jenže pozici měl těžkou a de Gea v klidu zasáhl. Poté útok hostů podpořil krajní obránce Perraud, který mířil na zadní tyčku a španělský brankář měl opět práci.

United se zřejmě nepoučili a ve 48. minutě inkasovali. Elyounoussi poslal kolmicí do obrovské šance Che Adamse, který obstřelil de Geu a poté mu pomohla tyčka. Manchester nechal soupeři spoustu prostoru i času a hned byl potrestán.

V 57. minutě mohli domácí jít znovu do vedení, proti byl ale Forster. Po rohovém kopu z levé strany míč poskakoval pár metrů od brány a jako první se k němu dostal Harry Maguire. Proti jeho ráně však reflexivně zasáhl hostující brankář.

Hosté určitě mohou cítit křivdu, protože po zákroku Harryho Maguira na Armanda Broju se s velkou pravděpodobností měla pískat v 88. minutě penalta. Broja domácího obránce obešel, ten se však do souboje ještě dokázal vrátit, a nakonec soupeře o balon obral. V úplném závěru jejich střetu však anglický reprezentační stoper přišlápl Brojovi lýtko. Situaci zkoumal VAR, ale nakonec rozhodl ve prospěch domácích. Ti však musí být s jedním bodem nespokojení.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

S malinkými upravami téměř kopie kurzu 24. kola.

Reagovat
adogti77

x

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele