7. kolo
02.10.2021 13:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Anthony Martial (© AFP)

Manchester United doma ztratil s Evertonem

Manchester United jen remizoval v utkání sedmého kola Premier League s Evertonem 1:1. Domácí poslal do vedení Anthony Martial, vyrovnání však zařídil Andros Townsend.

Hned v šesté minutě se Wan-Bissaka krásně zbavil bránícího hráče na hranici vápna a odcentroval na zadní tyč. Anthony Martial dostal nabídku na gól, ale hlavou míč do branky nakonec nedostal. O pět minut později Victor Lindelöf nezvládl hlavičkový souboj v obraně a Rondón postupoval po levé straně sám na branku. Hostující útočník ovšem dlouho váhal, a nakonec jeho střelu zablokoval obránce Varane.

Šance Toffees pokračovaly. V šestnácté minutě Townsend parádním centrem našel obránce Keaneho, který se do centru položil hlavou. Mířil na zadní tyčku, ale branku o několik centimetrů nakonec minul. Uběhlo však jen pět minut a zasahovat musel i hostující gólman. Edinson Cavani dostal parádní centrovaný míč do vápna a byl v první tutovce utkání. Elitní útočník mířil hlavou k levé tyčce, ale Pickford se vyznamenal parádním zákrokem.

Dvě příležitosti si Everton přichystal ve čtvrté desetimituvce. Nejprve se Demarai Gray s míčem dostal středem hřiště a poté přišla i střela. De Gea se natáhl a připsal si druhý dobrý zákrok v utkání. Poté měl Abdoulaye Doucouré na noze vedoucí branku. Hostující hráč dostal parádní centr na hranici vápna, kde hned zakončoval. Aaron Wan-Bissaka jeho ránu nakonec zablokoval a zachránil svůj tým.

Úvodní branku zápasu si na závěr prvního poločasu schovali "Rudí ďáblové". Bruno Fernandes si před vápnem počkal a poté posunul míč na nohu Anthonyho Martiala, který se technickou ránou nádherně prosadil. Pro francouzského útočníka jde o první gól v probíhající sezoně.

V druhém poločase uběhlo dvacet minut a hostům se podařilo vyrovnat. Rohový kop se ovšem domácímu celku nepovedl a Everton šel do protiakce. Do otevřené obrany si naběhl Andros Townsend, který dostal parádní přihrávku od Doucourého, který se střelou po zemi prosadil k levé tyčce.

Domácí se s remízou nechtěli srovnat a v 74. minutě si vypracovali další šanci. Jadon Sancho parádně našel Cristiana Ronalda v náběhu u levé tyčky. Ten si sice balon parádně zpracoval, ale střílel jen vedle. Toho mohl Man Utd v závěru pořádně litovat. Hosté se totiž po rohovém kopu dostali do vápna a Yerry Mina se zblízka prosadil a otočil stav duelu. V době přihrávky byl ovšem v ofsajdovém postavení.

V poslední minutě tak mohli na svou stranu duel přeci jen strhnout domácí, ale ani jim nebylo přáno. Ronaldo dostal míč na střelu, ale stáli proti němu hráči. Patičkou tak oslovil Sancha, ale jeho rána byla slabá a Pickford ji naprosto snadno lapil.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Proč nehraje Ronaldo? Jsem myslel, že letos bude mít přednost PL před CL.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele