18. kolo
15.02.2022 21:15 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Cristiano Ronaldo (© AFP)

Ronaldo ukončil půst a zajistil Manchesteru United tři body

Cristiano Ronaldo ukončil letošní střelecký půst a v dohrávce 18. kola anglické ligy přispěl k vítězství Manchesteru United 2:0 nad Brightonem. Portugalský útočník tvrdou střelou z hranice velkého vápna v 51. minutě potrestal chybu hostů v rozehrávce a prvním gólem od 30. prosince, devátým v sezoně, zlomil nerozhodný stav. Čekal na něj šest zápasů, nejdéle od roku 2009.

Úvod duelu byl hodně zajímavý, už v páté minutě se proti střele Modera musel vyznamenat De Gea. Na druhé straně rychle odpověděli domácí, Ronaldo pěknou patičkou uvolnil Sancha a ten tváří v tvář brankáři nepochodil, Robert Sánchez včas vyběhl a zakončení vyrazil na rohový kop.

První půle jinak patřila hostujícímu týmu, který byl aktivnější a v jejím závěru dvakrát sahal po vedoucí brance. Ve 39. minutě opět hrozil Moder, tentokráte se do míče opřel hlavou a De Gea předvedl fantastický zákrok. O dvě minuty později pak španělský brankář sledoval, jak svou úlohu nezvládl obránce Maguire a Bissouma mířil nepřesně.

Po návratu z kabin se obrázek změnil a klíčovou roli v tom sehrály události hned z úvodu. V 51. minutě Brighton chyboval v rozehrávce a rychlou akci si vzal na starosti Ronaldo, Portugalec proběhl s míčem až na hranici pokutového území a Sánchez proti jeho přesnému zakončení neměl nárok - 1:0.

Za dalších několik desítek vteřin přišla pro Brighton další rána do vazu. Lewis Dunk otálel s rozehrávkou, o míč ho obral Elanga a obránce vše řešil faulem. Elangu by ještě stihl zakřižovat druhý stoper, sudí Bankes pro to ovšem neměl pochopení a vytáhl přísnou červenou kartu.

Od tohoto momentu měli Red Devils duel pod kontrolou a bylo otázkou času, zda a případně kdy přidají pojistku. V 66. minutě o ni neúspěšně usiloval Ronaldo, po něm spálil obrovskou příležitost Fernandes - v obou případech se vyznamenal Sánchez. Šok pak mohla přinést 78. minuta a dalekonosná rána Modera, které se do cesty postavilo břevno.

Manchester United nakonec tři body získal, i když definitivní uklidnění přinesla až sedmá minuta nastavení - situaci dva na jednoho si vzal kompletně na starost Fernandes, naznačil přihrávku na Ronalda a následně uklidil míč do sítě.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele