2. kolo
21.08.2021 16:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Jack Grealish (© AFP)

Manchester City opět zpráskal nebohý Norwich

Nezdar na Tottenhamu zapomenut! Manchester City se s Norwichem vůbec nepáral a stejně jako minulý rok mu doma na Etihadu nasázel pět branek. Vše přitom odstartoval vlastním gólem brankář Tim Krul, přičemž ještě do poločasu se prosadila nová akvizice Jack Grealish. Po změně stran udělali Citizens rychlý proces a Aymerick Laporte, Raheem Sterling a Riyad Mahrez postupně zvýšil na konečných 5:0.

Vlastně jde o výsledek, který nikoho moc nepřekvapí. Citizens chtěli odčinit úvodní porážku z Londýna a v sobotu k tomu měli přímo ideální podmínky - vlastní fanoušky na Etihad Stadium a Norwich, který tu minulý rok prohrál o pět gólů.

Svěřenci manažera Pepa Guardioly se pustili do díla a již po sedmi minutách nizozemský brankář Tim Krul poprvé inkasoval. Smolně, protože rána Gabriela Jesuse na branku nemířila, ovšem po teči si jí Krul srazil do vlastní sítě. Norwichi se nemohlo stát nic horšího, než rychle inkasovaný gól. Brankostroj Citizens se rozjížděl a VAR prozatím překazil gólovou radost Torresovi - na vině byl útočný faul. Manchester to jenom přibrzdilo, ale nezastavilo. Ve 22. minutě přišla kolmice na rozeběhnutého Jesuse, ten pak nezištně našel před brankou Grealishe, jenž měl před prázdnou brankou více než snadnou úlohu - 2:0.

Manchester si pak typicky se svojí kořistí pohrával - krátké přihrávky, dlouhé držení balónu bez pořádné koncovky. Poločasový náskok 2:0 se zdál být pro domácí dostatečný. Norwich si ani neškrtl a alespoň trochu pozměnit obraz hry měli nově příchozí Mumba s McLeanem.

Nic se ale nezměnilo. Citizens dál úřadovali a po hodině hry už přišel kýžený tříbrankový rozdíl. Po rohovém kopu se balón nejprve odrazil od obránců Norwiche a Aymerick Laporte ho napodruhé napálil do sítě.

O sedm minut později se to na branku Krula valilo znovu a tentokrát Jesusovi přihrávku jako přes kopírák dopravil do prázdné branky Raheem Sterling. Utrpění "Kanárků" tím ještě nekončilo. V 84. minutě vyslal krásný oblouček za obranu Rúben Días a Riyad Mahrez sám před brankářem Krulem uklidil balón o tyč do sítě. Dílo domácích bylo zdárně dokonáno. Manchester City získal první tři body do tabulky, zatímco u hostů nadále svíti nula - navíc s výrazně nelichotivým skóre 0:8.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
MCFC_8

Snad sa naatartujeme, lebo tych cervenych koloniek je tam nejako vela...4:0

Reagovat
t0mmy33MCFC

jn clovek uz ani nepamatuje vyhru a posledni kdo za nas skoroval - Sergio

Reagovat
Moje maličkost

3:0

Reagovat
LokoLFC

1:3:

Reagovat
syraLFC

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele