36. kolo
08.05.2022 17:30 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Raheem Sterling (© AFP)

City převálcovali Newcastle a navýšili svůj náskok na čele tabulky

Manchester City porazil Newcastle United v utkání 36. kola Premier League 5:0 a díky zaváhání Liverpoolu navýšil svůj náskok na tři body. Proti Magpies se dvakrát trefil Raheem Sterling, po jednom gólu přidali Aymeric Laporte, Rodri a Phil Foden.

První velkou šanci měli v deváté minutě hosté. Allan Saint-Maximin poslal do pokutového území centr na Chrise Wooda, na kterého obrana City úplně zapomněla. Hostující útočník ale hlavičkoval přímo do rukavic brankáře Edersona. Na druhé straně zahrozil o šest minut později Joao Cancelo, který zakončoval centr Kevina De Bruyneho těsně vedle.

V devatenácté minutě už se však pohledná akce Citizens povedla proměnit v úvodní branku. Joao Cancelo centroval na Ilkaye Gündogana, který hlavou posunul na Raheema Sterlinga, jehož hlavička zamířila do odkryté části brány. O pět minut později vyrovnal po hlavičce Lascellese Portugalec Guimaraes, který se však nacházel v ofsajdu, a tak branka neplatila.

Manchester pokračoval ve svých útočných choutkách až ve 38. minutě přidal druhý gól. Ránu Gündogana vyrazil Dúbravka před sebe, kde však byli další dva domácí fotbalisté a blíže k míči měl Aymeric Laporte, který jej doklepl do prázdné hostující svatyně. Slovenský brankář však nemá čisté svědomí, protože střelu německého fotbalisty mohl udržet v náruči.

Střelnice na Etihad Staidum pokračovala dál v 61. minutě. Citizens přidali třetí gól a nikdo už neměl pochyb o vítězi zápasu. Hosté odehráli před Sterlingem na rohový kop, centr v podání Kevina De Bruyneho se svezl po hlavě Rodriho, který zakončil k přední tyči mimo dosah Dúbravky.

V 83. minutě měli hosté šanci na snížení. Wilson si narazil s Murphym, který jej mezi obránci vyslal do samostatného úniku. Ederson však byl rychle venku z brány a hostující útočník trefil jeho hruď. Balon poté daleko odkopl Cancelo.

Nastala poslední minuta základní hrací doby a straky inkasovaly už počtvrté. Zinčenkova střílená přihrávka skončila na noze Phila Fodena, Který jen nastavil nohu a namířil míč na opačnou stranu, než se vydal zakročit Dúbravka, který reagoval na ránu ukrajinského obránce.

City byli k Newcastlu nemilosrdní a ukázali jim, že jej čeká ještě velký kus, pokud bude chtít pod novými majiteli bojovat o přední příčky. V 92. minutě totiž Guardiolův tým přidal pátou branku a spravil si chuť po krutém vypadnutí ze semifinále Ligy mistrů s Realem Madrid. Jack Grealish si narazil na levé straně a poté ve vápně předložil merunu pro Raheem Sterlinga, který překonal Dúbravku ke vzdálenější tyči. Anglický reprezentant udělal velkou radost svému kouči, který emotivně oslavoval před střídačkou.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
MCFC_8

2:0

Reagovat
milan78

klasika 1:1

Reagovat
DidusIneptus

Newcastle je v laufu. Manchester rozhozený z vypadnutí z LM. Tip: 1:2 a LFC vítěz ligy!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele