22. kolo
15.01.2022 13:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Jack Grealish a zasahující Kepa (© AFP)

Citizens přehráli Chelsea a udělali další krok vstříc titulu

Manchester City udělal další důležitý krok směrem k mistrovskému titulu, když na vlastním hřišti díky brance De Bruyneho přehrál druhou Chelsea těsně 1:0. Souboj prvního s druhým nenabídl příliš pohlednou podívanou, na trávníku se totiž odehrávaly taktické šachy s minimem vyložených šancí. O něco lepším týmem však přece jenom byli domácí a zaslouženě si tak připisují zisk tří bodů.

V úvodu utkání o sobě dala několikrát vědět Chelsea, která se po ziscích míče na polovině hřiště hnala do rychlých protiútoků. Při jenom takovém úniku dokázal Lukaku odtlačit bránícího Stonese, přečíslení 3 na 2 však řešil tím nejhorším možným způsobem, když místo vybídnutí nabíhajícího Alonsa volil přihrávku na Ziyecha, který se nacházel v dvoumetrovém ofsajdu a šance tak přišla vniveč. O chvíli později se zase v prostoru mezi liniemi ocitl Ziyech, který mohl do úniku vyslat Lukaka, jenže přihrávku k nevoli manažera Tuchela o dobrých deset metrů minul.

Citizens pak převzali taktovku, obléhali pokutové území Chelsea, ale do vážnějších šancí se nemohli propracovat. Zpětnou přihrávku Grealishe napříč celým vápnem odklidil do bezpečí Alonso, De Bruyneho pokus z úhlu zase ukryl do rukavic Kepa. Až pět minut před koncem vyrobil velkou chybu v rozehrávce Kovačić, jehož přihrávku zblokoval De Bruyne přímo do běhu dotírajícího Grealishe, který se na vápně ocitl zcela sám před brankářem Kepou. Zvolil pohotové zakončení z prvního doteku, španělský brankář však vytáhl parádní zákrok a míč vytěsnil na rohový kop.

Na startu druhé půle vyvezl balón Kovačić a kolmicí oslovil Lukaka, který ale únik nevyřešil dobře a pokusem o obstřel jen trefil vyběhnuvšího brankáře Edersona. Dobíhající Ziyech pak pálil vysoko nad. Na straně druhé přišlo nebezpečí z kopačky De Bruyneho, jehož volný přímý kop musel vytáhnout na roh brankář Kepa. Po ztrátě Lukaka zase pálil nebezpečně z hranice vápna Sterling, branku ale netrefil.

Rozuzlení přišlo až dvacet minut před koncem. Dlouhou rozehrávku Kepy zachytila domácí obrana, rychle přesunula míč na De Bruyneho, který ustál zákrok Kantého a z dvaceti pěti metrů zakroutil nádhernou střelu na zadní tyč - Kepa se i díky úkroku na špatnou stranu natahoval marně. A protože se Chelsea již nezmohla na žádnou vážnější odpověď, dospělo utkání k vítězství prvního celku tabulky 1:0.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (22)

Přidat komentář
diastan

2:1

Reagovat
MCFC_8

2:0, covidaci by uz mali byt spat...minimalne Foden a Zina, ostatni uvidime, ale teoreticky to vychadza na vsetkych

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna Foden a Zinchenko hrat nemaji dle LS, tak ti nevim

Reagovat
smazaný uživatel

MC hcs-1,5.

Reagovat
frederik

1:2

Reagovat
N1KOT1N_MCFC

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat
El Cid z City

1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

No nevim, u toho golu to mozna i Kepa mohl chytnout, kdyz jsem koukal na ty zabery, tak z nejakyho duvodu zbytecne udelal krok doprava a pak skocil a prave ty centimetry pri tom ukroku mu chybely kdyz skakal doleva po ty strele + mu chybi cm ve vysce, myslim, ze kdyby tam byl Mendy, tak to desne vyskrabne, skoda no....jinak Kepa chytal dobře bohuzel jedna mikrochybka rozhodla

Reagovat
smazaný uživatel

těsně*

Reagovat
t0mmy33MCFC

no mikrochybka, nerekl bych, ze to bylo tak vyrovnany .. ten Sarr zachranil snad 3x kdyz mohl jit Sterling nebo nekdo sam na branku

Reagovat
smazaný uživatel

Nerikam, ze to bylo vyrovnany, City byli lepsi, zaslouzena vyhra, ale mohlo byt treba 0-0 nebyt ty mikrochybky Ale to uz neda nic delat no ...Jinak kdyz zminujes toho Sarra, tak to je prece dobre, to je jeho prace Myslim, ze kdyby byl k dispozici Christensen, tak Sarr hraje misto Alonsa nalevo, ten tam hořel.

Reagovat
smazaný uživatel

Sarr mi naopak prisel tragicky, co nahravka, to spatne ci ztrata. Hrozny frajer, ani se nedivim ze to byl jeho druhy zapas letos

Reagovat
smazaný uživatel

Na co jsi koukal, dneska tam solidne zachranoval prave, vzdycky hasil to co posral Alonso vetsinou

Reagovat
smazaný uživatel

A nebyl to jeho druhy zapas Odehral jich 9

Reagovat
smazaný uživatel

Za chelsea letos druhy

Reagovat
smazaný uživatel

V lize

Reagovat
smazaný uživatel

no protože covid a zraneny no....ale zaskok celkem slusny, Chalobah je sice lepsi, ale Sarr se zveda zapas od zapasu mi prijde

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele